Política

la crònica

‘Déjà vu' a la vendrellenca

El govern del Vendrell va donar suport, divendres passat, a la moció de denúncia i erradicació del transfuguisme presentada pel grup municipal de C's, que es va aprovar amb els vots també del PP i ERC. La moció arribava un mes després que ERC, Som Poble i Sí que es Pot-el Vendrell presentessin una moció conjunta de rebuig al transfuguisme, per condemnar l'actitud del regidor no adscrit Josep Marrasé, que va decidir deixar ERC per mantenir-se en el govern, després de l'expulsió d'Eva Mata per part de Martí Carnicer.

En aquella ocasió, la proposta dels tres partits d'esquerra va ser rebutjada pels grups del govern (el PSC, el PDeCAT i Josep Marrasé), el PP i dos regidors de C's, i només va obtenir el suport de PxC, i els signants de la moció. En el ple de divendres, C's, que presentava la proposta, va assegurar que la moció era calcada a la del mes de febrer, però evitava posar noms per una “qüestió de forma”, que, segons Mariluz Ramírez, “no corresponia”.

C's confiava que tant Som Poble com Sí que es Pot-el Vendrell es veurien abocats a votar a favor de la moció per ser coherents amb les seves idees. Però els dos partits d'esquerres, juntament amb PxC, van evitar caure en el parany i van escometre contra una proposta “covarda” i “hipòcrita” de C's. Van votar en contra de la proposta i no van tenir pèls a la llengua a l'hora de criticar “l'oportunisme” del govern i la “falta d'escrúpols” de “determinats regidors”. Fins i tot, des de Som Poble van comparar el ple amb “un corral de porcs”.

Òscar Blasco, portaveu de Sí que es Pot-el Vendrell, va lamentar que “sota l'excusa que han canviat dues coses de la moció, s'hagi canviat tot el sentit de la proposta del febrer”, i va suggerir recuperar aquella moció que ja es va debatre com a esmena a la totalitat de la que presentava C's.

La portaveu d'ERC, Eva Mata, va sorprendre el ple, ja que es va sumar a favor de la moció de C's, lamentant haver de votar un text tan genèric “per evitar un problema a l'alcalde”. Si és veritat que “s'ha quedat per servir el poble” –va dir Mata en referència a Josep Marrasé–, per què no plega del càrrec al Consell Comarcal?” Però va evitar reproduir el debat del mes de febrer, ja que els republicans ja li han dit tot el que li havien de dir, al seu exportaveu.

Al febrer, C's no va voler caure en el parany i va demanar a ERC que rentés “els draps bruts a casa”; concretament Ramírez, erròniament, va afirmar que al ple “no es renten els plats bruts”. Però, paradoxalment, ho va dir defensant una moció que era la prova de la bugada políticament correcta: una moció neta d'incomoditats, ja que fins i tot Josep Marrasé hi va votar a favor, generant una estranya sensació de déjà vu a la vendrellenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]