Política

El ple extraordinari no genera sobrecost, segons l'Ajuntament

El govern del Vendrell assegura ara que el ple extraordinari de divendres no va generar cap despesa addicional per al consistori, ja que el pressupost municipal té una partida anual limitada per a la celebració de plens i, per tant, els regidors no cobren per assistència a plens un cop se supera aquest límit. Així ho va explicar la tinenta d'alcalde Eva Serramià en el mateix ple, contestant a les crítiques de Sí que es Pot-el Vendrell. El portaveu del grup municipal va lamentar que l'Ajuntament hagi de destinar una partida de 4.800 euros a un ple extraordinari per aprovar els premis del Dia de la Bicicleta quan, una setmana abans, se n'havia fet un d'ordinari.

Alguns regidors de l'oposició asseguren en petit comitè que la resposta del govern és una sortida endavant, ja que el límit que hi ha pressupostat per tot l'any no es pot superar perquè el govern ha retallat els patronats municipals per reduir la despesa i no ha canviat el límit pressupostat anualment. El topall anual previst per cobrir les assistències dels regidors és de 18.400euros, en el cas dels portaveus i d'11.500, la resta de càrrecs electes.

Els regidors de l'oposició mantenen que la despesa del ple de divendres hi és. De fet, per a alguns, el més fàcil per al govern local hauria estat reconèixer que aquest tràmit no s'havia previst i que això va obligar a improvisar un ple a corre-cuita. Des del govern, ahir no van poder facilitar la xifra anual pressupostada per pagar els plens ni el total que s'hi va destinar el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]