Els veïns de Ripoll podran votar en set meses que s'habilitaran a les Vedrunes

Ripoll, Bressol de Catalunya, Decideix és el grup que la promou

Els 9.540 ripollesos –xifra que inclou els joves d'entre 16 i 18 anys i els nouvinguts– que estan cridats a participar en la consulta popular sobre la independència podran emetre el seu vot en una de les set urnes que hi haurà a les Vedrunes de la carretera de Ribes, a prop de la plaça del Monestir de Santa Maria. Fonts de la plataforma han indicat que, per organitzar millor l'operatiu, han determinat que les urnes estaran ordenades alfabèticament. Els qui vulguin exercir el seu dret a vot ho podran fer des de les nou del matí del dia 13 fins a les vuit del vespre, moment en què es tancaran les urnes i es procedirà al recompte de les butlletes.

La plataforma Ripoll, Bressol de Catalunya, Decideix, com la resta de plataformes del país, aposta pel to festiu de la jornada. Per això, i mentre durin les votacions, a la veïna plaça del Monestir es duran a terme activitats diverses encara per concretar. De moment, l'entitat ja té segur que hi haurà un espai de joc infantil amb inflables i està treballant per aconseguir que també hi hagi una actuació musical.

La plataforma ja ha dut a terme un acte informatiu al Teatre Comtal, ha penjat pancartes i ha repartit informació. L'acte central de la campanya es fa divendres vinent a la sala Eudald Graells. Hi intervindrà algun integrant destacat de la Plataforma pel Dret de Decidir i, a més, els portaveus locals explicaran el funcionament de la votació i els actes paral·lels que se celebraran.

A Ripoll, el plenari va aprovar una moció a favor de les consultes populars sobre la independència, presentada conjuntament per ERC, a l'equip de govern amb el PSC, i per CiU, a l'oposició. Els socialistes, però, se'n van desmarcar i van presentar una altra moció en què defensaven l'aplicació de l'Estatut. Tant ERC com el PSC, tot i això, van deixar clar que el sentit del vot en la primera de les mocions no comportava cap problema quant al pacte de govern que mantenen.

Ambient d'il·lusió en un acte electoral a Banyoles

R. ESTÉBAN

Els alcaldes d'Arenys de Munt i de Sant Pere de Torelló, Carles Móra i Jordi Fàbrega, respectivament, i el periodista del diari Avui Vicent Sanchis van donar un missatge d'optimisme i d'il·lusió al centenar de persones que es van aplegar ahir al vespre en un acte electoral a Banyoles, organitzat per la plataforma Pla de l'Estany per l'Autodeterminació. Els ponents van mostrar-se convençuts que l'actual mobilització sobiranista –que van qualificar de fet històric– atiarà la classe política a posar-se com a objectiu la independència de Catalunya. A més d'animar el públic a fomentar la participació en la consulta, els dos alcaldes van recalcar que és imprescindible que les estructures creades per a l'ocasió es mantinguin un cop passat el 13 de desembre, a fi que «la corda no es destensi». Sanchis, per la seva banda, va destacar la importància que ha tingut l'editorial conjunt dels dotze rotatius catalans perquè –va dir– això ha posat el llistó de les reivindicacions nacionals a un nivell del qual no es podrà abaixar.

El Pla de l'Estany és l'única comarca de Catalunya on tots els ajuntaments i el Consell Comarcal han aprovat la moció donant suport a la consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona
unió europea

La UE donarà al Líban 1.000 milions d’euros per a la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona