Sant Cugat disposarà de 48 urnes distribuïdes per vuit col·legis electorals en la consulta del 13-D

S'hi han apuntat 500 voluntaris, 350 dels quals han rebut formació

La maquinària per celebrar la votació a Sant Cugat està pràcticament enllestida. Finalment, seran vuit els locals que es convertiran en col·legis electorals; cinc estaran situats al centre de Sant Cugat, mentre que la resta estaran situats als districtes de Valldoreix i Mira-sol, a excepció de l'Escola d'Arquitectura del Vallès, on també es podrà votar. En aquests vuit col·legis es distribuiran 48 urnes el dia de la votació, que, a més a més, concentrarà uns 350 voluntaris –s'hi han presentat unes 500 persones– que al llarg d'aquest últim mes han rebut formació per conèixer el reglament que regirà la consulta. Un sistema informàtic connectat entre tots els municipis que el dia 13 celebraran la consulta garantirà que cada ciutadà només pugui votar un cop tant en el propi municipi com en altres on se celebrin votacions. L'advocat Josep Cruanyes, un dels responsables de la redacció del reglament, va assegurar que «això no és una votació d'amics, s'ha muntat un procés amb tota la garantia i rigor del món». Una junta electoral local, presidida pel jutge de pau, Josep Mayol, vetllarà pel bon funcionament de la votació.

Recoder (CiU) ja ha votat

e.ansola

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder (CiU), és una de les 1.016 persones –un 1,7% del cens– que han fet ús del vot anticipat. Tot i que no va voler dir si ho havia fet a favor o en contra de la independència de Catalunya, sí que va justificar l'anticipació com a «gest simbòlic que vol animar la gent a participar en la consulta», va dir ahir l'alcalde després que dimarts exercís el vot, sense la presència de cap mitjà de comunicació que recollís el gest. Recoder considera que el vot «té una importància simbòlica». El vot anticipat s'acabarà avui a Sant Cugat, data que ha quedat reservada perquè puguin exercir el dret a vot les persones amb mobilitat reduïda que el dia 13 no es puguin atansar a un col·legi electoral. Per aquest motiu, membres de la plataforma es traslladaran en un vehicle amb urna per les residències i centres de dia de la ciutat, així com pels habitatges dels ciutadans que ho hagin sol·licitat. La plataforma va destacar ahir la normalitat i tranquil·litat que ha imperat durant els dies de la votació anticipada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.