Política

municipal

El pacte de CiU i el PSC a Castell- Platja d'Aro, una bassa d'oli

La tensió política del passat s'ha esvaït, tot i que l'oposició voldria més participació

El pacte a priori impossible entre una CiU i un PSC antagònics històricament com les dues forces més votades ha garantit, des de fa dos anys, una còmoda majoria a l'alcalde, Joan Giraut, i uns plens força plàcids. Pel que fa a l'acció de govern, tots dos grups han tancat files per avançar obres –el clavegueram, la rehabilitació de l'antic Casino– i projectes per a la recta final de mandat, com ara el centre cívic de Castell d'Aro –del qual acaben d'aprovar un projecte de 2,5 milions– i l'anhelat Palau de Congressos.

Entre les traves, l'àrea d'Urbanisme ha hagut de resoldre a correcuita una segona aprovació del pla general (POUM), arran d'una sentència que ho ordenava. El tràmit, que s'ha aprofitat per esmenar alguns aspectes del document, ja s'ha completat, però ha frenat la tramitació d'alguns projectes, com ara el nou aparcament d'autocaravanes a l'avinguda de Castell d'Aro. De l'altre gran projecte del mandat i aposta personal de Giraut per continuar aquest mandat, la finalització del passeig marítim entre el Ridaura i el port, se'n sap poca cosa, per bé que el consistori negocia amb Costes de l'Estat la manera de desencallar-lo amb una aportació local –pública i privada– de fins al 66% del pressupost.

Oposició tranquil·la

Des de l'oposició, els grups més actius són ERC i ICV, que han atenuat el to crític però creuen que hi ha marge per recórrer en participació, amb processos més oberts i estenent-la, per exemple, al pressupost. També voldrien ajustar a la baixa la pressió fiscal o, en el cas dels ecosocialistes, apostar per taxes adaptades al nivell adquisitiu de cada família.

El govern

Giraut va concórrer altre cop als comicis amb la promesa d'enllestir el passeig marítim i va tornar a ser el més votat. Per al setè mandat, però, li calia una aliança i ERC volia els dos últims anys d'alcaldia, fet que el PSC no va exigir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona