El Papiol diu «sí» al garatge de la Maria

El garatge de la Maria i l'Albert va esdevenir ahir el col·legi electoral en què els papiolencs van expressar la seva opinió sobre la independència. «És l'únic lloc que ens han cedit», explicava una de les promotores de la consulta, Yashmina Cànovas, que es queixava del poc suport que han rebut de l'Ajuntament malgrat que havia aprovat una moció de suport a les consultes. «Bé, ens han deixat les urnes», va precisar Cànovas.

El dia es va aixecar ahir fred, però a la porta del garatge es van concentrar, durant bona part del dia, entre 20 i 30 persones que van desafiar les baixes temperatures. La penya blaugrana, just al davant del garatge, oferia aixopluc amb un cartell que pregonava «local obert per a tots els públics». I fins i tot la veïna església, de la parròquia de Santa Eulàlia, oferia un espai calent. Els partidaris del «sí», però, es van despertar amb la desagradable visió de múltiples pintades amb la inscripció «Papiol español». «Són ultradretans que han vingut de fora», afirmava Cànovas.

Al Papiol, el procés va començar quan es va aprovar la moció amb els vots de CiU i ERC-Junts –Cànovas és regidora no adscrita, i aquell dia no va assistir al ple–. A partir d'aquell moment es va crear una plataforma ciutadana que va convocar diversos actes, de caire cultural i polític, i el diputat d'ERC Uriel Bertran els va animar a convocar la consulta el 13 de desembre perquè com a mínim es faria en un municipi del Baix Llobregat. Finalment, el 90% dels 693 votants van dir «sí» a la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”