Política

Municipal

Relleu a l’alcaldia de Sant Miquel de Campmajor

Josep Fort, que ha ocupat el càrrec durant 21 anys, ha presentat la renúncia a mig mandat, tal com es va acordar després de les últimes municipals, i el substituirà el regidor Oriol Serrà

Josep Fort va presentar dimarts la renúncia per escrit a l’alcaldia de Sant Miquel de Campmajor, que ocupa des del 1996, i en el ple municipal del dia 1 de juny es farà oficial que plega. El substituirà Oriol Serrà, que accedirà a l’alcaldia en el següent ple, previst per al dia 9 de juny. Fort continuarà a l’equip de govern com a regidor. El relleu no és cap sorpresa, sinó que obeeix a la decisió que es va prendre tot just celebrades les últimes eleccions municipals. A Sant Miquel de Campmajor els comicis locals es fan pel sistema de llistes obertes. Fort era el teòric cap de llista de JpSMC-ERC-AM, però Serrà, que també es presentava amb les sigles republicanes, va ser el candidat més votat. Aquesta circumstància, sumada a tants anys al capdavant de l’Ajuntament, van fer decidir Fort a accelerar el canvi. Ahir, el veterà alcalde va assegurar que ja no es presentarà més a les eleccions. “He complert els 65 anys, em toca jubilar-me també de l’Ajuntament”, va dir, tot i que es va curar en salut i va deixar una porta oberta: “No pots dir mai d’aquesta aigua no en beuré, però en principi la decisió està presa.” “En aquests dos anys que queden ajudaré a completar els projectes que queden pendents”, va afegir-hi, referint-se principalment a la redacció del pla general d’urbanisme (probablement es podrà aprovar a curt termini) i la construcció de la xarxa d’aigua potable, el finançament de la qual aviat es resoldrà –segons afirmen fonts del consistori– després d’anys de recerca infructuosa de recursos.

El futur alcalde és i ha estat responsable de diverses àrees de l’equip de govern, des de Benestar Social i Família fins a Gent Gran, passant per Joventut, Educació, Sanitat i Festes.

LA FRASE

He complert els 65 anys, em toca jubilar-me també de l’Ajuntament
Josep Fort
ALCALDE DE SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR

Els problemes dels pobles rurals

Josep Fort ha estat dels alcaldes que ha estat reclamant des de fa temps a les administracions un tracte específic per als pobles com Sant Miquel de Campmajor, és a dir, municipis amb pocs recursos econòmics, pocs habitants i, a més, dispersos en un terme molt gran. N’han estat un exemple els problemes que té Sant Miquel per finançar la xarxa d’aigua. Un altre maldecap dels micropobles és la supervivència de l’escola per falta d’alumnes. En el cas de Sant Miquel, la van tancar al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Arrenca la jornada electoral amb l’obertura de més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona