Política

Municipal

El govern de Santa Susanna suma els regidors ‘díscols’

Junts Fem Santa Susanna va anunciar l’agost passat que feia fora Carles Caño i Carine Bouillon, que no han renunciat a les sigles

Amb el suport dels dos edils AiS blinda la majoria absoluta

Ara i Sempre (AiS) Santa Susanna, encapçalat per l’alcalde, Joan Campolier, blinda la majoria absoluta –amb set regidors d’un total d’onze– amb la incorporació dels dos regidors que van encapçalar la llista de la formació independent Junts Fem Santa Susanna, que es va presentar en coalició amb Entesa, que el mes d’agost passat va anunciar que els havia expulsat.

En aquest temps, però, els dos edils no han renunciat a les sigles, han fet cas omís de l’expulsió i no han passat al grup de no adscrits. La decisió d’entrar al govern, gens sorprenent arran de les mostres d’entesa i suport que les dues formacions mantenen des de fa mesos, es va anunciar dilluns per via d’urgència en el ple.

Joan Campolier va confirmar ahir l’entrada dels dos regidors i va explicar que Carine Bouillon assumirà les competències de Cultura i Joventut i l’àrea de nova creació de Participació Ciutadana. “Tindrà una dedicació del 90% a l’Ajuntament i cobrarà uns 22.000 euros anuals bruts”, va dir.

Grans eixos

Pel que fa a Carles Caño, rebrà uns 600 euros mensuals en concepte d’assistències, igual que el que correspon als regidors de govern que no tenen dedicació, i assumirà l’àrea de Serveis Municipals, que compartirà amb Joan Solà (AiS). També serà segon tinent d’alcalde. “Ha estat la culminació d’un procés que ens permet seguir avançant com a municipi, amb més capacitat de gestió i d’assumir els reptes de futur”, destaca l’alcalde.

El nou pacte es farà efectiu l’1 de juny i pivota sobre quatre grans eixos: urbanisme, gestió municipal, atenció a les persones i promoció econòmica.

En un comunicat signat pels dos regidors, defensen la decisió d’entrar al govern argumentant que volen “treballar pel poble” i que obtindran millors resultats si ho fan “des de dins”. “No hem volgut castigar el nostre poble amb quatre anys d’immobilisme”, diuen, i hi afegeixen que la política “no és una guerra, sinó una declaració de principis i bones intencions”. El comunicat recorda finalment: “Si l’Ajuntament ha tirat endavant aquests dos últims anys és gràcies a nosaltres, a Junts Fem Santa Susanna.”

Junta Electoral Central

Des de les files de Junts Fem Santa Susanna es mostren molt crítics amb el pacte perquè consideren que no és vàlid. “Carles Caño i Carine Bouillon actuen a títol personal malgrat que s’autoproclamen membres d’unes sigles que ja no els pertanyen i tenen la notificació oficial que així ho constata”, assenyalen, i alerten que portaran el cas a la Junta Electoral Central perquè actuï en conseqüència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia