Política

ILDEFONSA TARRIDA

ALCALDESSA DE CARME (ERC-AM)

“La millora de la travessera canviarà el poble”

“Ens cal fer un pont per travessar la riera”

“Hem tornat als inicis perquè fa segles ja érem Penedès i a mi m’està bé”

Va arribar a l’alcaldia fa un any rellevant Jordi Sellarès. Com valora aquest any?
Crec que ha sigut una mica difícil fer relleu d’un gran alcalde però vaig tenir la sort que l’anterior mandat i el primer any d’aquest vam treballar braç a braç i vaig procurar aprendre. Va quedar un equip de govern equilibrat i estem fent una pinya. Ho estem aconseguint. Trobem a faltar el Jordi però ho hem suplert amb molta dedicació i amb unió.
El fet de no tenir oposició els ha fet apostar per la participació dels veïns de Carme?
Sí, el regidor Marc Sànchez està engegant processos de participació. L’any passat en vam engegar un perquè la gent opinés de la festa major. Va anar molt bé perquè vam engegar coses que la gent va esmentar en les enquestes i es va demostrar que la participació serveix d’alguna cosa. Aquest any hem continuat. És important que cada persona se senti la festa major com a seva.
Quines són les prioritats del seu govern aquest mandat?
Una de les prioritats crec que de tots els ajuntaments petits és posar a punt la llei de transparència i la seu electrònica. Fora papers! Crec que ha canviat una mica el concepte. Abans es governava per a les persones i ara haurem de governar amb les persones. Aquest és el repte. Els ajuntaments petits ho tenim una mica difícil perquè no tenim mitjans. Sort que tenim el Consell Comarcal i la Diputació que ens ajuden. És un procés feixuc. També fa que et preguntis per què serveix la transparència. Hem fet una estadística i quedes esparverada. La gent el que consulta són els sous. I també haig de tocar la cresta a la premsa perquè hi ha moltes coses penjades que poden ser molt interessants i només es fixa molt en els sous.
Quines inversions s’han previst aquest mandat?
Una és a la zona esportiva. Tenim un estudi de la Diputació que conclou que necessita una remodelació. La més ràpida era la piscina, que estava molt obsoleta. S’està arreglant en tres fases. La primera fase va ser la piscina per a nens, que ja està arreglada; la segona era la dels grans, que volíem fer per a aquest estiu però no ha estat possible. Vam aprovar el projecte recentment i després de l’estiu començaran les obres. Mentrestant estem preparant la tercera fase per a remodelació de la pista de tennis del costat. Tenim diverses opcions que estem estudiant. Ho farem l’any que ve. Tot està subvencionat per la Diputació.
Per tant, la piscina...
Bé, hi ha un altre projecte que tenim subvencionat al 100% per la Diputació. Ens cal fer un pont per travessar la riera, no un pont important, però sí un pontet. Ens han concedit els diners però no es pot treure a licitació fins a l’any que ve.
Està previst millorar la travessera urbana de la B-2131?
Sí, i aquesta remodelació de la carretera que passa pel mig del poble canviarà el municipi. Està subvencionat al 100% per la Diputació i es farà en dues fases perquè és costós. La primera fase anirà des de l’entrada del poble fins a la cruïlla amb el carrer Sant Martí. Crec que es podrà fer aquest any o el vinent. I després hi haurà una segona fase des de la cruïlla del carrer Sant Martí fins a final del terme. Serà una travessa en què es podrà passejar, amb voreres més amples i zones enjardinades. Canviarà molt l’aspecte del poble i la gent ho podrà gaudir. Espero que agradi. També hi haurà un procés participatiu perquè els veïns decideixin què volen fer en algunes zones.
Com veu la creació de la vegueria del Penedès?
He anat a un parell de reunions. Ara s’està començant a moure per veure com quedarà distribuït. Crec que és una cosa històrica perquè segles enrere ja pertanyíem a la vegueria del Penedès. Crec que hem tornat als inicis i a mi m’està bé.
Quin paper han de tenir els ajuntaments en el procés que viu Catalunya?
Crec que segons el color de l’Ajuntament tindrà mes o menys participació però crec que en el nostre cas tots estem d’acord que volem que es pugui fer el referèndum i que tothom pugui expressar-se lliurement. Soc declaradament independentista però respecto molt l’opinió de tothom i per això fa falta un referèndum. Hem de sortir d’aquest atzucac. La gent té dret a expressar-se lliurement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries