Política

municipal

L’oposició de Salou vol que s’investigui Villa Enriqueta

C’s, el PP, ERC i Guanyem demanen una comissió sobre les llicències

El govern nega que sigui un tema polític

Tots els grups de l’oposició de Salou –C’s, ERC, el PP i Guanyem– han sol·licitat un ple extraordinari per reclamar-hi la creació d’una comissió d’investigació que depuri responsabilitats polítiques pel cas del xalet Villa Enriqueta. El motiu de tot plegat és la reclamació patrimonial de 6,7 milions d’euros efectuada pel propietari, la Societat Limitada Turispatrimonial, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés la llicència provisional de restaurant atorgada al xalet per presumptes irregularitats en la concessió. Segons l’oposició, alguns dels motius de les llicències irregulars van ser el clos exterior i part de les balconades, la modificació de forjats interiors i parets de càrrega i l’ús de la planta subterrània. Els partits van qualificar “d’escandalós” que els ciutadans de Salou hagin de pagar la mala gestió de l’Ajuntament: “És ja un costum que el govern municipal dilapidi milions amb el pagament d’indemnitzacions, com ja va passar amb el cas de la Duana, que va costar quatre milions”, va lamentar el portaveu del PP, Mario García.

L’equip de govern (CIU-PSC), per mitjà d’un comunicat, va recordar que en el procés d’aquestes llicències van participar grups municipals que ara són a l’oposició i va aclarir que “es tracta d’un acte administratiu reglat i no d’una decisió política que pugui incórrer en responsabilitats polítiques”. El cas del xalet Villa Enriqueta va començar el 2008, quan els grups del PSC, CIU i RDS van atorgar una llicència provisional per a l’activitat de restaurant a l’establiment Villa Alexander –amb informes previs favorables dels tècnics municipals–. El 2009 es va atorgar el permís definitiu, i el 2016 el TSJC el va anul·lar.

LA XIFRA

6,7
milions d’euros
d’indemnització demana el propietari després que el TSJC anul·lés la llicència de restaurant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia