L'oposició de Tiana marxa del ple com a protesta per la «falta de debat» en l'elaboració del pressupost

L'alcalde, Emili Muñoz, assegura que el fet és «una insurrecció institucional»

Que l'oposició i el govern de Tiana s'acusin mútuament de «falta de consens» els primers i «d'instigadors de confondre l'opinió pública», els segons, no és cap novetat. També ha deixat de ser-ho el fet que el PSC i ERC abandonin en massa la sessió plenària. Ho van tornar a fer dimarts, després de llegir un manifest contra el govern per menystenir les seves aportacions al pressupost del 2010. «[El pressupost] ha estat presentat en audiència pública i als mitjans de comunicació abans de ser lliurat als grups de l'oposició, alhora que ha reduït el termini de possible discussió d'un tema tan important a unes estrictes quaranta vuit hores [...]. Qualsevol explicació per part de l'equip de govern arriba tard i sense cap mena de voluntat d'escoltar la resta de grups municipals», diu el document que Jordi Gost (ERC) es va encarregar de llegir durant el ple. Immediatament després, s'aixecava, juntament amb quatre regidors socialistes –tots excepte Esther Pujol– i abandonava la seva cadira, abans, fins i tot, que el primer tinent d'alcalde, Enric Nolis, expliqués els pressupostos.

El fet de dimarts ha estat per l'alcalde, Emili Muñoz (Gent), «un número sense cap mena de fonament». «No ens poden acusar de no buscar el consens quan els hem donat la documentació a l'hora i hem convocat dos reunions per explicar els criteris pel pressupost de l'any vinent», va explicar ahir l'alcalde, que va titllar la situació «d'insurrecció institucional». «Respon a l'estratègia de l'oposició», va afegir Muñoz, el qual va recordar que amb la de dimarts ja «són tres les vegades que l'oposició ha abandonat el ple».

Ahir, l'oposició mantenia la seva crítica i defensava la desbandada de dimarts. «És una acció contundent que no ens agrada, però no ens han deixat cap més opció», va dir Gost. El regidor d'ERC insistia també en la «falta de respecte» i en «l'error» del govern per elaborar el balanç econòmic de l'Ajuntament de l'any que ve «sense tenir gens en compte l'oposició». Gost també va criticar que el govern fes una audiència pública fa uns dies «com si els pressupostos estiguessin aprovats».

El líder dels socialistes de Tiana, Ferran Vallespinós, va assegurar també ahir que no entén com, «en una situació tan complicada com la que vivim», el govern no hagi fet «cap gest» per intentar escoltar les propostes de l'oposició, «encara que sigui una comèdia i no les hi vulguin incloure». Vallespinós, que igual que Gost va criticar la «falta de treball conjunt», va recordar que quan Gent i CiU estaven a l'oposició sí que van incloure «les seves aportacions». Vallespinós va explicar, a més, que presentaran al·legacions al pressupost presentat dimarts.

El govern ha aprovat un pressupost ordinari de 7,4 milions d'euros, que representa una reducció del 6% respecte al de l'any 2009. Segons el govern, el pressupost ha tingut en compte la situació econòmica i està basat en «l'austeritat i l'ajustament». La partida en serveis socials, però, s'ha mantingut.


LES REACCIONS

FERRAN VALLESPINÓS
regidor del psc
«És molt greu que en una situació complicada el govern no faci el gest de tenir-nos en compte»
«Ha estat una burla de Muñoz, que no ha volgut trobar cap mena de consens amb l'oposició»
JORDI GOST
regidor d'erc
«Ara és més necessari que mai que els pressupostos s'elaborin des del consens»
«El que ha fet el govern és una falta de respecte, un altre error, una autèntica presa de pèl»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden diu que deixarà d’enviar bombes i munició a Israel si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una carta contra la “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona