Política

“No tenen projecte”

futur ·

Els grups de l’oposició acusen el govern de CUP i ERC de no tenir un model de municipi a llarg termini

Consideren que el govern és permissiu amb les ocupacions d’habitatge

El govern municipal de Capellades, format per Vila de Capellades-CUP i ERC, “no té projecte de municipi ni estratègia a llarg termini”. Ho diu el cap de l’oposició, Marcel·lí Martorell (PDeCAT), tot i que la crítica és compartida per l’altre grup de l’oposició, el PSC. El portaveu socialista, Aaron Alcázar, hi afegeix que “hi ha falta de concreció en els petits problemes del dia a dia i es perden oportunitats per la falta de perspectives a llarg termini”.

Martorell acusa el govern de no assumir riscos i de centrar-se en l’organització d’activitats lúdiques, un fet que exemplifica dient: “Ells són els partits del cap de setmana i nosaltres, el de dilluns a divendres.”

El portaveu del PDeCAT lamenta la manca d’acció municipal i el que considera “un caos” en la gestió del trànsit. En aquest punt, Marcel·lí Martorell es pregunta “si aproven unes normatives per què després no les fan complir?”

Tots dos grups qüestionen l’acció del govern pel que fa l’aula de lactants amb què es va ampliar la llar d’infants aquest curs. La manca d’un lavabo adaptat ha fet que “encara no estigui legalment coberta”, segons Alcázar.

El portaveu del PDeCAT hi afegeix que “la crisi no pot ser l’excusa” per no acabar la urbanització del polígon de la Barquera. Marcel·lí Martorell recorda: “Tenim un avantatge per atraure indústria paperera, que és l’aigua, però no ens servirà de res si no tenim sòl industrial.”

Sobre el parc prehistòric, un projecte a l’entorn del ric patrimoni de l’abric Romaní, des del PDeCAT observen “una certa paràlisi” i des del PSC aposten per “una obertura progressiva” de les instal·lacions, que inclouen una passarel·la pel paratge del Capelló i un centre d’atenció al visitant, acabat i pendent d’obrir des de fa cinc anys.

L’oposició també observa amb preocupació el que consideren una certa “permissivitat” amb el fenomen okupa. A Capellades s’ubica un bloc de pisos ocupat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el que ha suposat un “efecte crida”, segons Martorell, que critica que “es van connectar a la xarxa d’aigua amb un regidor davant”. El regidor del PDeCAT reivindica que “s’ha d’ajudar a tothom, però des de canals legals i ordenats, perquè tots tenim els mateixos drets i obligacions”.

El regidor socialista comparteix el parer i defensa que haurien de ser els serveis socials exclusivament els que canalitzin aquestes necessitats, “perquè si no es pot generar malestar i confrontació entre els ciutadans”. Alcázar hi afegeix que “hi ha casos en què es podria qüestionar si l’ocupació es fa per necessitat” i creu que més enllà de la PAH “hi ha gent que s’aprofita de la permissivitat de l’Ajuntament”.

Població:
5.227 habitants
Superfície:
2,9 km²
Municipals 2015:
VdC-CUP:
800 vots (30,71 %), 4 regidors
CiU:
763 vots (29,29%), 4 regidors
ERC:
548 vots (21.04%), 3 regidors
PSC:
324 vots (12,44%), 2 regidors

ELS GRUPS DE L’OPOSICIÓ

Marcel·lí Martorell PDeCAT
Aaron Alcázar PSC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]