Política

Municipal

Desencís polític i veïnal

model ·

L’oposició de Vilada critica l’opacitat del govern i assegura que el poble ja es resigna a no tenir veu

Un regidor d’ERC va deixar la coalició de govern el novembre passat

vilada viu el mandat més complicat dels últims anys. El municipi està governat per una coalició entre el PSC (2) i ERC (2) que va apartar del bàndol de l’alcalde el PDeCAT, la força més votada a les eleccions. L’antiga CiU va quedar a 40 vots de la majoria i va haver-se de conformar amb tres regidors.

Segons el president del PDeCAT a Vilada, Xavier Altadill, la coalició “és legítima i la respectem, però va néixer coixa perquè no han tingut mai cap projecte concret per al poble”. A més, Altadill lamenta que en dos anys hi ha hagut dues renúncies a ERC i, per tant, tres regidors diferents, la qual cosa va propiciar “una inestabilitat que no fa cap bé al poble”.

A banda, el cap de llista d’ERC a les eleccions, Vicenç Massana, va deixar de donar suport al govern el novembre passat, de manera que la coalició va quedar en minoria abans de l’equador del mandat. En el moment del canvi de posició, Massana es va negar a tornar l’acta de regidor per evitar que el govern pogués substituir-lo i conservar la majoria. “El pacte havia de comportar un govern transparent i unit, i aquest compromís va desaparèixer el primer dia”, va assegurar fa uns mesos el regidor díscol, que de llavors no vol fer declaracions.

Plens “de teatre”

Vilada no va celebrar cap ple en cinc mesos, entre juny i novembre del 2016. Des de l’oposició, el PDeCAT ho relaciona amb el fet que el govern coneixia la intenció de Massana de deixar de donar suport a la coalició. “Van retardar tant com van poder un ple que s’hauria de celebrar cada tres mesos”, diu Altadill.

Des d’aleshores les sessions s’han anat celebrant periòdicament però, segons el president del PDeCAT viladí, els plens es fan “al gust del govern”. Altadill lamenta que s’aprovin mocions que el govern no aplica, així com també “la manca de transparència” d’un equip que “ni admet propostes ni dona explicacions quan se li’n demanen”.

Pressupostos sense l’oposició

Aquesta setmana passada el municipi ha aprovat els pressupostos del 2017, que feia set mesos que estaven prorrogats. Segons ha pogut saber aquest diari, cap dels regidors de l’oposició –ni els tres del PDeCAT ni Vicenç Massana– es van presentar al ple extraordinari en desacord amb el procediment seguit pel govern.

Altadill ha explicat que l’equip de govern els va convocat “amb només dos dies d’antelació en ple estiu”. Un cop rebuda la convocatòria, les opcions, segons el regidor, eren dues: “O no hi anàvem i permetíem que ho aprovessin, o hi anàvem i els hi tombàvem.” Van optar per la primera de les opcions, segons diuen, “per no fer-ho pagar al poble, que fa set mesos que viu de partides extraordinàries”.

Població:
430 habitants
Superfície:
22,3 km²
Municipals 2015:
PDeCAT:
145 vots (3 regidors)
JpV-AM (ERC):
92 vots (2 regidors)
CP (PSC):
91 vots (2 regidors)

ELS GRUPS DE L’OPOSICIÓ

Xavier Altadill PDeCAT
Vicenç Massana Grup mixt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona