Política

Afganistan

Moren quatre gihadistes en l’atac d’EI a l’ambaixada de l’Iraq a Kabul

Un comando amb quatre gihadistes d’Estat Islàmic va atacar ahir l’ambaixada de l’Iraq a Kabul, on un dels terroristes va fer detonar uns explosius que portava per obrir pas als altres tres cap a l’interior, on es va iniciar un tiroteig amb les forces de seguretat. Després de diverses hores d’enfrontaments, l’atac va finalitzar amb la mort dels quatre gihadistes que havien participat en l’acció, mentre que el personal de l’ambaixada va resultar il·lès, segons un comunicat del Ministeri de l’Interior afganès, que va explicar que les forces de seguretat havien evacuat ràpidament el seu personal en iniciar-se l’atac, inclòs l’ambaixador. De tota manera, dos guàrdies de seguretat també van morir, tot i que aquesta informació es contradiu amb els comunicats de l’agència Amaq, vinculada als gihadistes, que van assegurar que hi havia set guàrdies de seguretat morts.

L’atac va començar a l’àrea de Shar-e-Naw, al centre de la capital afganesa, molt a prop de l’antiga seu del Ministeri de l’Interior, que continua allotjant funcionaris del ministeri, i també al costat d’un complex de les Nacions Unides. La zona va ser immediatament acordonada i envoltada per vehicles blindats i un gran contingent de policies i soldats afganesos.

L’ambaixada de l’Iraq a Kabul està fora de l’anomenada Zona Verda, on hi ha la majoria d’ambaixades estrangeres i missions diplomàtiques, i que està fortament fortificada amb parets de ciment i guàrdies que la vigilen.

Aquest atemptat va tenir lloc just una setmana després que els talibans haguessin detonat un vehicle carregat d’explosius contra funcionaris del govern afganès, que va causar la mort de 31 civils i ferides a 40 més. A més, fa dos mesos un camió carregat d’explosius va causar 150 morts i més de 300 ferits, en l’atemptat més mortífer a Kabul des del derrocament del règim talibà a l’Afganistan després de la invasió nord-americana, el 2001.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats