Política

Banyeres del Penedès

ERC i el PDeCAT fan bugada per l’1-O

L’alcalde, Amadeu Benach, d’ERC, i els regidors del PDeCAT, a l’oposició, s’acusen mútuament d’estar poc compromesos amb el referèndum

Que la coalició independentista Junts pel Sí no és una bassa d’oli és una evidència que els dos partits que la integren, PDeCAT i ERC, ja s’encarreguen de recordar-nos de tant en tant rentant la roba bruta al safareig públic. Però fins a dia d’avui la sang no ha arribat mai al riu i les discrepàncies internes sempre s’han aconseguit neutralitzar a temps per evitar que el procés cap a la independència, que és, si no l’únic, un dels pocs objectius que comparteixen els dos partits, arribi a bon port. A Banyeres del Penedès, una població del Baix Penedès de poc més de 3.000 habitants on ERC té l’alcaldia a través d’un alcalde independent i gràcies al suport d’ICV, les discrepàncies entre els republicans i el PDeCAT, a l’oposició, han anat pujant de to per culpa del referèndum fins al punt que ja no han decidit rentar la roba bruta davant de tota l’opinió pública, sinó fer tota la bugada. La raó? Doncs ni més ni menys que el referèndum de l’1 d’octubre.

Tot va començar quan l’alcalde, Amadeu Benach, cap de llista del partit independent BNY-Un Nou Banyeres, i vinculat a ERC, va impedir que els antics convergents presentessin al ple una moció per demanar que l’Ajuntament garantís la cessió de locals municipals per a la celebració de la consulta independentista. L’alcalde va al·legar que aquesta posició, aparentment incompatible amb una persona d’ERC que es declara independentista, responia a una estratègia que seguien altres ajuntaments, paradoxalment alguns de governats pel PDeCAT. Però els regidors de l’oposició no s’empassen aquest argument i han fet un comunicat públic on deixen Benach com un drap brut, políticament parlant. L’acusen de posar pals a la rodes a la celebració del referèndum al municipi, d’amagar la seva condició d’alcalde d’ERC i de mentir o explicar mitges veritats i de no tenir projecte ni per al poble ni per al conjunt del país. Però Amadeu Benach ha respost i no s’ha estalviat res. Acusa els exconvergents de fer demagògia per amagar la seva incompetència política, de no de tenir cap projecte per al poble i de voler barrejar aspectes generals del país amb la dinàmica local. Sigui com sigui, la moció no es va poder ni discutir, tot i que l’alcalde assegura que l’Ajuntament facilitarà la celebració del referèndum. Tots els ulls vigilaran què passa l’1 d’octubre a Banyeres del Penedès, sobretot els de la direcció d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona