Política

Política

D’un temps, d’un procés

L’artista de Premià de Mar Pol Peiró publica un dietari en què explica les seves vivències sobre el procés i on dibuixa els protagonistes i hi conversa

Es presenta avui a Premià de Dalt

Pol Peiró, un jove artista plàstic de Premià de Mar, va sorprendre tothom fa un any quan va donar a conèixer els retrats que va fer amb llapis dels principals actors i moments del procés català. Aquest artista de ple dret, mogut per les seves inquietuds polítiques, va decidir que havia de plasmar mitjançant el seu talent en forma de dibuixos aquest moment històric del país. A més, decidit com és ell, va voler trencar les barreres i mostrar el seu treball a les persones que havia dibuixat i fins i tot entregar-los les seves creacions. Artur Mas, Oriol Junqueras, Antonio Baños, Carme Forcadell, Carles Puigdemont, Gabriel Rufián, Muriel Casals, Lluís Llach o Jordi Sànchez són només alguns exemples dels rostres que han estat objecte de la mirada de Pol Peiró.

Ara el pintor, que destaca sobretot en el camp de l’abstracció, ha decidit fer un pas més i compartir amb tothom les seves vivències del viatge de dibuixar el procés. Per això ha publicat un llibre en forma de dietari que revela els moments viscuts i les converses que va tenir amb els protagonistes del moment polític arran dels seus dibuixos. “Tot això ve d’un treball de final de grau de belles arts en què explicava el marc teòric d’aquestes experiències i vaig pensar que era una llàstima que les converses es perdessin”, explica Peiró. “Vull deixar un testimoni escrit del moment que he viscut en primera persona perquè és un relat inèdit”, diu l’artista premianenc. Dit i fet. En només uns mesos va posar fil a l’agulla i, assessorat per la poeta de Premià de Dalt Montse Assens, va materialitzar la publicació que es titula D’un temps, d’un país. El llibre, que es presenta de manera oficial avui a Premià de Dalt coincidint amb l’exposició dels dibuixos, ha estat autoeditat amb una primera tirada de 145 exemplars. Per al seu llançament, Peiró ha disposat de la coordinació de l’ANC i Òmnium i del suport de l’Associació de Relataires en Català. El pròleg ha estat escrit per l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU). Més enllà de descriure les situacions viscudes, l’artista desvela algunes de les curiositats de les seves converses amb els protagonistes. “Recordo la que vaig tenir amb l’expresident del Parlament Joan Rigol dins d’un cotxe; em va impactar el seu grau d’humanitat”, comenta. Una de les més curioses la va tenir amb el diputat de Junts pel Sí Germà Bel: “Va venir a veure una de les meves exposicions i no vam parlar ni un sol moment de política, sinó de l’habilitat per trobar aparcament.” “També recordo la trobada amb l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert. Va ser fent una cervesa en un bar del Raval i el moment va ser molt de tu a tu”, repassa Peiró. L’artista explica que l’ordre del llibre és cronològic: des del decret de convocatòria de les darreres eleccions catalanes fins a l’estiu del 2017.

Amb vista al futur, Peiró assegura que continuarà dibuixant els moments més rellevants de l’escena política catalana i plasmant-los en forma de text. A la vista, al paper i al llapis ja hi té fixat l’1 d’octubre que ve. Tot això combinant-ho amb la seva faceta artística i amb l’arrencada de l’Andana, la nova entitat liderada pel pintor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona