Política

JOSEP Maria MASRAMON

ALCALDE DE SANT BOI DE LLUÇANÈS (CIU)

“Preocupa que estem perdent habitants”

“El projecte estrella és la reforma de les piscines municipals, som un municipi de segones residències i és absolutament necessari”

“El tema dels arbres de la carretera s’ha solucionat amb un acord entre tots”

Quin és el projecte que destacaria del mandat?
El projecte principal pel valor econòmic que té és la reforma de les piscines municipals. Es van inaugurar el 1982 i ara calia una remodelació. Començarem a fer-ho ja. Diria que és el projecte estrella, té un import de 560.000 euros que es financen amb fons de la Diputació i fons propis. Som un poble de segones residències i l’equipament és absolutament necessari.
Com està l’Ajuntament econòmicament? Hi ha deute?
En aquest moment està bastant sanejat i no tenim un deute excessiu ni de bon tros. Dins els problemes que tenim els ajuntaments petits, no ens podem queixar.
Tenint segona residència es deuen haver de dimensionar més els serveis. És un problema?
Som un poble petit que es transforma el cap de setmana i l’estiu, i sí que porta despesa però compensa perfectament perquè el turisme dona vida al poble.
Es potencia el turisme?
Fem tot el que podem però crec que hem estat de sort al Lluçanès. El turisme rural ha tingut molt èxit, ha funcionat molt i això ens potencia a tots.
Hi va haver certa polèmica amb la tala dels arbres de la carretera. Com ha quedat això?
S’ha solucionat amb un acord amb totes les parts. Hi ha hagut una entesa amb els grups ecologistes i les obres començaran en breu. Es trauran els arbres de la dreta de la carretera, s’eixamplarà un pèl la carretera i es farà un camí de vianants d’1,5 quilòmetres. Es talaran entre 14 i 20 plàtans i es plantaran 40 arbres nous, però que estaran més separats de la carretera.
Com veu el futur de Lluçanès com a comarca?
El tema de la comarca en aquest moment està una mica parat. Aquí una majoria apostàvem per fer un pla pilot que va promoure Governació, perquè és la manera d’arribar a la comarca el 2019. A nosaltres ens sembla que fer una comarca de vuit municipis no té gaire sentit i que hem de mirar de recuperar tothom i fer una comarca en què capiguem tots. Quan hagi passat l’1 d’octubre se’n parlarà amb profunditat i esperem arribar a un acord am això. Trobar l’encaix és complicat. Però apostem per un Lluçanès de 13 municipis i no partir la comarca amb una comarca de vuit.
Bé...
...Sobre el futur també em preocupa que estem perdent habitants, la despoblació de les comarques de muntanya. La gent no té tirada a quedar-se al poble, tot i que tenim indústria i llocs de treball. Al Lluçanès estem perdent població molt de pressa i hem de buscar la manera per revertir-ho. Ens preocupa i n’estem parlant molt per afrontar-ho conjuntament. Nosaltres no arribem a 600 habitants, i si anem a aquest ritme enes quedarem amb 500 persones.
Quin paper han de tenir els ajuntaments en el procés que viu Catalunya i sobretot en vista a l’1-O?
Els ajuntaments del Lluçanès i crec que puc parlar en nom de tots, estem molt convençuts de com ho hem de fer i som molt ferms i estem molt decidits sobre el fet que hi ha d’haver referèndum. Farem el que puguem i una mica més perquè es dugui a terme. A més, nosaltres com a independentistes treballarem perquè la gent voti que sí. Per tant, totes les facilitats i tota la fermesa. En el moment en què passi alguna cosa, que esperem que no hagi de passar res, nosaltres estarem defensant la nostra gent i el nostre país a totes passades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona