Política

municipal

serveis

El PSC i Cs pressionen el govern en minoria de Figueres

Repten l’alcaldessa, Marta Felip, perquè convoqui el consell d’administració de l’empresa de serveis Fisersa i proposi un nou conseller delegat

L’alcaldessa respon que no n’hi ha necessitat

Els grups del PSC i Cs de l’Ajuntament de Figueres pressionen el govern en minoria de Marta Felip: ho fan subratllant que l’empresa de serveis supramunicipal Fisersa no té conseller delegat des del mes de febrer passat. L’empresa –que entre altres coses gestiona el proveïment d’aigua o el transport urbà– és presidida per Marta Felip i Lluís Martínez n’és el director gerent. Entremig d’aquestes funcions, però, hi havia el càrrec de conseller delegat, que va ocupar Manuel Toro. Amb la crisi de govern a Figueres, Felip va perdre el suport del PSC i d’Unió, formació a la qual pertanyia Toro, que va renunciar a ser conseller delegat de Fisersa.

Pere Casellas (PSC) i Toni Pérez (Cs) consideren que s’ha creat un buit i apressen el govern perquè nomeni un nou conseller delegat. “Demanem a l’alcaldessa que convoqui el consell d’administració, en el qual està en minoria, per resoldre aquest nomenament. Una altra cosa és que no el vulgui convocar perquè hi està en minoria, la qual cosa no seria comprensible ni acceptable. Per responsabilitat cal convocar-lo i resoldre una situació de buit a la direcció de l’empresa que afecta els ciutadans de Figueres” diu Casellas. “S’ha d’evitar posar en risc una empresa municipal i és necessari que algú li dediqui temps”, hi afegeix Toni Pérez. “Un govern municipal format per cinc regidors en una ciutat com Figueres a penes té capacitat de maniobra i és urgent que delegui el control de la gestió de Fisersa per no posar-la en risc”, diu el regidor de Cs.

Fisersa també té com a soci Vilafant. Consultada sobre aquest tema, l’alcaldessa, Consol Cantenys, també considera que hi ha un buit que cal debatre en el consell d’administració; remarca, però, que el càrrec ha de tenir capacitat tècnica i de dedicació, i que no pot respondre a criteris polítics.

Càrrec només representatiu, segons Felip

“Fisersa funciona molt correctament i amb tota normalitat amb presidenta, un gerent i un consell d’administració”, respon Marta Felip al PSC i Cs. Pel que fa a l’existència d’un conseller delegat en el passat, l’alcaldessa afirma que era un càrrec merament representatiu i “no es veu la necessitat de crear més càrrecs i més despesa”. Per demostrar que Fisersa funciona bé, Felip cita la reforma de la depuradora, la incorporació del Consell Comarcal per prestar servei a la comarca, i el pla de la zona verda d’aparcament a la zona Creu de la Mà que s’estan fent ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia