Política

Procés sobiranista

1-O

Els Mossos ja han atès 412 denunciants

Han obert 161 procediments de ciutadans contra la policia espanyola

El SEM només va atendre nou agents

Dels 893 ferits a Catalunya per les càrregues de la policia espanyola davant els col·legis electorals de l’1-O atesos pels serveis mèdics, un total de 412 persones han presentat denúncia als Mossos contra agents de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil, segons va informar ahir la policia catalana, i aviat es derivaran aquests casos als jutjats.

En concret, els Mossos informen que han obert 161 diligències, la majoria per lesions, i en cada una d’aquestes hi ha més d’una víctima. Per regions policials, la de Girona té més denunciants, 115, seguida de Barcelona, 97; Ponent, 61; Terres de l’Ebre i Metro Nord (Vallès), 42 cada una; Catalunya Central, 31; Camp de Tarragona, 19, i Metro Sud (Baix Llobregat), 5 persones.

Per la seva part, el conseller de Salut, Toni Comín, va anunciar ahir, a Catalunya Ràdio, que presentarà una demanda contra el coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, després que negués que hi hagi hagut 800 ferits per les càrregues policials. Comín hi va afegir que nou membres de la policia espanyola i la Guàrdia Civil van ser atesos en hospitals públics catalans, i va demanar al govern espanyol que aclareixi on van atendre els policies ferits, que ara eleven a 400.

El conseller va recomanar a les persones que havien passat per l’hospital o havien estat ateses pel SEM que denunciïn els fets als Mossos per “acumular” les denúncies per a accions judicials. En aquest sentit, l’advocada Cristina del Alcázar va aconsellar que ho facin als jutjats. Va explicar que els hospitals envien d’ofici els informes mèdics de lesions als jutjats, però amb la reforma del Codi Penal del 2015, en les lesions lleus “cal la denúncia del perjudicat, que també pot denunciar tracte degradant per part de funcionari”, va cloure la penalista.

LA FRASE

Maíllo afirma que la xifra que dona el departament és un frau. Li posarem una demanda
Toni Comín
conseller de salut

El Col·legi d’Advocats de Manresa serà acusació

A la Catalunya Central, els abraonats agents de la Guàrdia Civil van voler humiliar els veïns de quatre petits pobles: Fonollosa, Castellgalí, Callús i Sant Joan de Vilatorrada. En van ser testimoni –i alguns també van rebre– advocats voluntaris (eren més de 60) que es van oferir per assessorar en les meses electorals. Per això, la junta del Col·legi d’Advocats de Manresa , amb el seu degà, Abel Pié, han acordat personar-se com a acusació en totes les denúncies al jutjat dels afectats del Bages i el Moianès. “Hem de fer una reflexió de com és possible que s’hagi enviat la policia contra el poble, i no s’ha evitat el que sí que es va poder evitar amb el 9-N”, va afirmar Pié. Després de l’ acció policial, els advocats de Manresa van atendre 36 persones ferides. L’advocada Mercè Torras va viure la desproporcionada acció policial al seu poble, Fonollosa, amb uns veïns “sempre amb resistència pacífica”, i amb una noia, vinguda per votar i que després van descobrir que era un talp que va dir a la Guàrdia Civil que amagaven l’urna al camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona