Política

Violència policial durant l'1-O

El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona obre diligències pels ferits l’1-O

El procediment es va iniciar per la denúncia de la Generalitat contra l’actuació de la policia espanyola i la Guàrdia Civil el dia del referèndum

Diu el jutge: “Davant de l’allau de denúncies i certificats mèdics derivats de l’actuació de la policia nacional, rebutgem la petició d’investigar només els fets de l’Escola Infant Jesús, com demanava la Fiscalia”

El TSJC ha informat dels jutjats en què s’han obert diligències contra Mossos i Generalitat

El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha decidit obrir diligències i atendre les diferents denúncies per lesions i danys presentades contra el Cos Nacional de Policia, arran dels fets ocorreguts a la ciutat de Barcelona el dia 1 d’octubre. En total es tracta de 130 casos, tot i que es preveu que s’ampliï el nombre. Diu l’acte del jutge: “Davant de l’allau de denúncies i certificats mèdics derivats de l’actuació de la policia nacional, rebutgem la petició d’investigar només els fets de l’Escola Infant Jesús, com demanava la Fiscalia”. Porta el cas el magistrat Francisco Miralles. Fa notar també que “per part del cos de policia també s’indica que diversos dels funcionaris van resultar lesionats durant els fets, sense que es digui, malgrat tot, quines van ser aquestes lesions ni com es van produir, si de manera accidental o intencionada”. Des del jutjat d’espera que es produirà “una allau” de denúncies. Les denúncies amb què es treballa ara mateix provenen de persones que estaven a 26 col·legis electorals, en els que van entrar les forces de seguretat espanyoles.

D’altra banda, i segons ha informat el TSJC, el Jutjat d’Instrucció número 4 de Mataró ha obert diligències prèvies per vuit delictes de lesions. El Jutjat d’Instrucció número 4 d’Amposta, per la seva part, ha obert diligències prèvies per un cas de lesions. A Tarragona han estat vuit més. Hi ha més diligències obertes a Mollet, per exemple, i d’altres jutjats del territori.

En el mateix document del TSJC també s’informa de les accions obertes a diferents punts del país per denúncies contra l’actuació, en aquest cas, de la Generalitat i els Mossos al voltant de l’1-O.

Llegiu els documents del jutjat d’instrucció número 7 i del TSJC a El Punt Avui Digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Tortosa municipalitzarà el pàrquing de la plaça Alfons XII

Tortosa

La CUP defensa “lleis que treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”

salt
unió europea

La CE aposta per tancar el procediment contra Polònia per l’estat de dret

barcelona
política

Una quinzena d’entitats demanen als partits compromís amb l’habitatge

barcelona
Política

El PSC guanyaria les eleccions, amb un empat tècnic entre Junts+ i ERC

barcelona
Rússia

Putin ordena maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona
Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

El PP anuncia una manifestació contra l’amnistia el 26 de maig a Madrid

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona