Política

Violència policial durant l'1-O

La Diputació condemna la brutalitat policial de l’1-O

En un ple extraordinari s’aprova per unanimitat una moció en què es declara ‘persona non grata’ Enric Millo

La CUP el defineix com “el polític gironí més criminal de principis de segle”

La Diputació de Girona va aprovar ahir per unanimitat una moció, a proposta del grup d’ERC, en què es condemna enèrgicament la violència generada per l’Estat espanyol el dia del referèndum. La moció dona suport a les més de 900 persones ferides durant les càrregues policials a tot el país i exigeix la retirada dels efectius de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil, alhora que demana al govern espanyol que assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials ocasionats.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va denunciar també les actituds feixistes que s’han vist a les manifestacions de Barcelona, però també les del País Valencià. El text també demana la dimissió i la declaració de persona non grata a les comarques gironines del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ja que el considera un dels principals responsables de la repressió a molts col·legis electorals. En aquest sentit, el diputat de la CUP, Lluc Salellas, va llegir una carta dirigida a Millo en què el defineix com un “dèspota, un cínic i un escalador que es ven al millor postor pel poder, l’aparença i els negocis”. En la carta, d’un to molt dur, Salellas recorda el passat polític de Millo quan menciona les èpoques d’Unió i del cas Treball, i haver-lo vist “festejar amb l’independentisme”. Salellas considera que “per l’actitud dels últims dies” i sobretot per “les decisions” s’ha convertit en el “polític gironí més criminal d’aquest principi de segle”. Salellas conclou el text amb un “Ni oblit ni perdó; memòria, justícia i dignitat”.

El portaveu del PSC, Juli Fernández, va argumentar el vot favorable perquè “no es pot justificar la violència”. Va matisar, però, que el PSC aposta per un “acord polític “ i per “recuperar el diàleg”. També va assenyalar que no es pot fer des d’actituds “d’humiliació”. El diputat d’ERC Pau Presas, en la lectura de la moció, va insistir que ara cal elegir o democràcia o els que es posen al costat de la repressió del PP. El portaveu del PDeCAT a la Diputació, Albert Piñeira, va reflexionar sobre el fet que no existeixen “les casualitats” en el sentit de la brutalitat exercida a l’Escola Verd i a Sant Julià de Ramis. El president de la Diputació, Pere Vila, va demanar votar a mà alçada –no es fa quan s’aprova per unanimitat–per mostrar “com es fan les coses en democràcia”.

LES FRASES

Cal elegir entre els que trien votar –estar a favor de la democràcia– o els que legitimen les pràctiques de l’Estat
Pau Presas
portaveu d’ERC a la diputació
Per què els cossos policials a la demarcació van a l’Escola Verd i a Sant Julià de Ramis?
Albert Piñeira
portaveu del pdecat a la diputació
Ets un dèspota, un cínic i un escalador que es ven al millor postor pel poder, l’aparença i els negocis
Lluc Salellas
diputat de la cup


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia