Política

Antoni Biarnés deixa el càrrec de cap de l’oposició a l’Ajuntament de Berga

El regidor convergent passa el relleu a Ramon Minoves i seguirà en el grup fins a final de mandat

El nom del partit també canvia: de CDC a PDeCAT-CDC

Ramon Minoves passarà a ser el nou cap de l’oposició a l’Ajuntament de Berga a partir del ple ordinari del mes de novembre, que se celebrarà aquest dijous. Minoves es convertirà en el nou portaveu de Convergència en substitució d’Antoni Biarnés, que seguirà com a regidor del grup però renuncia al càrrec de portaveu.

El canvi de portaveu anirà lligat a un canvi de nom del partit: de Convergència a PDeCAT-CDC. El mateix Biarnés ha explicat en un comunicat que en el moment de la creació del nou partit dos dels sis regidors municipals es van adherir al PDeCAT, però avui ja són quatre i, per això, la formació creu oportú el canvi de nom i també de portaveu. Biarnés és un dels dos regidors que no formen part del Partit Demòcrata i considera “més lògic” que parli en nom del PDeCAT “algú que en sigui membre”. Minoves ha estat l’escollit per unanimitat.

“Orfe” de partit

Biarnés també ha confirmat que no té intenció de tornar-se a presentar a les properes eleccions a Berga, l’any 2019. Malgrat tot, el regidor berguedà ha recalcat que té “un compromís amb els electors i companys de llista”, i seguirà formant part del grup fins a final de mandat.

Pel que fa al fet de no ser membre del PDeCAT, Biarnés considera que “ni el PDeCAT ni cap altre partit han acabat d’entendre els reptes que comporta el segle XXI i les noves maneres de fer política que són pròpies dels nous temps”. Per tot plegat, el fins ara cap de l’oposició a Berga es considera “orfe de partit” en un escenari de “partits del segle XX per a una època que exigeix una nova política”.

Minoves: “Cal deixar el llistó alt”

El nou cap de l’oposició, Ramon Minoves, no tanca la porta a ser candidat a l’alcaldia a les properes eleccions, malgrat que considera que això “és una decisió que ha de prendre el partit” i que ara el que toca és “deixar el llistó ben amunt per tal que la gent confiï en el grup l’any 2019”.

Minoves considera que la prioritat dels regidors actuals ha de “fer ciutat” i protagonitzar “un bon final de mandat des de l’oposició”. Més endavant, segons diu, la llista que es presentarà a les properes eleccions l’haurà de decidir el partit, però no amaga que ser candidat a l’alcaldia sempre l’ha il·lusionat. Sigui com sigui, d’aquí a un temps tocarà fer “la millor llista possible”, però això no pertoca a Minoves: “Una cosa és la il·lusió i l’altra, el que decideixi el partit, que segur que serà la millor opció.”

Ara, però, el nou portaveu del grup té molt clar que el primordial és “seguir treballant com un equip”. En aquesta línia, Minoves afronta el repte com “una responsabilitat més” i “amb ganes de tirar-lo endavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia