Política

Setge al procés sobiranista

La Guàrdia Civil cerca correus de Trapero en l’operació de l’1-O

La Guàrdia Civil busca correus electrònics del fins ara major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, relacionats amb el dispositiu de la policia catalana pel referèndum de l’1-O per comprovar si va complir l’ordre judicial d’aturar aquesta votació. Per això, la jutgessa de l’Audiencia Nacional Carmen Lamela va enviar ahir agents de la Guàrdia Civil a una desena de les principals comissaries dels Mossos, entre aquestes la seva seu central al complex Egara, a Sabadell, amb un requeriment per obtenir els enregistraments de les seves comunicacions per ràdio durant la jornada de l’1 d’octubre.

L’Audiencia Nacional investiga Trapero pel delicte de sedició –segons la magistrada– en la sospita que no es va controlar la manifestació multitudinària del 20 de setembre davant el Departament d’Economia, on segons el fiscal no es va permetre la sortida de la comitiva judicial i la Guàrdia Civil, que buscaven proves contra el referèndum. Per aquests fets, els líders d’Òmnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, són a la presó.

A banda, l’Audiencia Nacional, a més del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i diferents jutjats de Catalunya, investiga la suposada passivitat dels Mossos per avortar l’1-O. Per això, els agents de l’institut armat també busquen correus electrònics de Trapero relatius al dispositiu per complir el mandat del TSJC per impedir la votació. De fet, la Guàrdia Civil ja va buscar aquest tipus de correus del major dels Mossos durant el registre del 20 d’octubre al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat, segons l’agència Efe.

A més del complex policial d’Egara, agents de la Guàrdia Civil van anar a ahir a les comissaries que actuen com a sales de comandament regionals dels Mossos d’Esquadra a Barcelona, Girona, Manresa, Sant Feliu de Llobregat i Granollers. La Guàrdia Civil també va personar-se per ordre judicial a les comissaries dels Mossos d’Esquadra a la Seu d’Urgell (Alt Urgell), Tarragona i Tortosa (Baix Ebre), si bé en aquest cas no tenen la condició de sala de comandament regional de la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia