Política

mobilitzacions pels presos

Les famílies tampoc estan soles

La germana i la dona del conseller Forn “s’empresonen” de manera simbòlica i reben mostres de suport de desenes de persones

Uns 400 veïns han entrat o entraran a les cel·les posades a Vic en solidaritat amb els presos polítics

Vic va voler mostrar ahir a les famílies dels presos polítics que elles tampoc estan soles. La dona i la germana del conseller d’Interior, Joaquim Forn, Laura Masvidal i Marta Forn, es van “empresonar” simbòlicament durant dues hores a les cel·les instal·lades des de fa una setmana a la plaça Major. Ho van fer acompanyades de desenes de persones que se’ls van acostar per mostrar-los el seu suport, traslladar-los força i ànims, i desitjar-los que l’empresonament de Forn, la resta de consellers i els Jordis acabi aviat. El vicepresident d’Òmnium Osona, Marc Sardà, va explicar aquest suport dient: “Aquesta presó simbolitza que no esteu sols, ni la Laura, ni la Marta, ni el Joaquim, ni els deu empresonats, ni els que estan a l’exili.”

A les dotze en punt va sonar una sirena i Laura Masvidal i Marta Forn van entrar a les cel·les en substitució de les dues persones que havien cobert el torn anterior, entre crits de “Llibertat presos polítics” i “No esteu sols”. La Rosa, de Centelles, va ser una de les veïnes que va voler donar “suport emocional” a la família de Forn. “Els he dit que són uns valents”, va assegurar després de parlar uns segons amb la dona i la germana del conseller. En Josep, de Manlleu –que era a Vic aprofitant que ahir era dia de mercat–, va col·laborar amb la caixa de solidaritat i se’n va endur el llaç groc que repartien la dona i la germana del conseller Forn sense saber qui eren, va admetre. En Joan, de Sant Julià de Vilatorta, a més de donar el seu escalf a la família, va voler expressar el seu enuig amb la repressió de l’Estat espanyol cobrint-se el cap amb uns barrots negres fets amb una capsa de cartró. “Que el senyor Rajoy deixi de posar les seves brutes mans a Catalunya”, va reclamar. Prop seu, una altra veïna portava una pancarta que deia en català i en anglès: “Ens volen callats i ara engarjolats, no ho permeteu.”

Com Masvidal i Forn –que no van fer declaracions–, prop de 400 persones s’han inscrit per entrar a la cel·la i sentir a la pell el que poden sentir els presos polítics catalans. El president d’Òmnium a Osona, Alfred Verdaguer, va explicar: “Mentre ets a dins tens temps de pensar que per a nosaltres la vida continua però que la d’ells ha estat trencada d’alguna manera.” Avui la família de la consellera Meritxell Borràs també participarà en l’acció que promouen Òmnium Cultural Osona, l’ANC Osona i CDR Alt Ter. La iniciativa Un poble empresonat es va iniciar fa una setmana i serà a Vic fins al dia 10. Després anirà a Olot.

A part, divendres a la nit el Centre Artesà Tradicionàrius va organitzar un concert solidari a la plaça Anna Frank de Barcelona en què van participar més de 40 músics dels Països Catalans i en què les aportacions que va fer el públic es destinaran a la caixa de solidaritat promoguda per les institucions ANC i Òmnium Cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA