Política

L’enllumenat i el carrer de les Fàbriques, fites del 2018 a Anglès

El consistori destina a les dues partides el 52% de la inversió en uns comptes “per donar color al poble”

La renovació de l’enllumenat públic del nucli antic i la millora del carrer de les Fàbriques s’enduen el 52% de la inversió de l’Ajuntament d’Anglès per al 2018. Segons els comptes aprovats fa nou dies (6,2 milions), l’equip de govern (CiU i Anglès 2015) vol “donar color al poble”, en paraules del regidor d’Hisenda, David Bohigas.

Amb un endeutament del 71,57% previst per a finals del 2017, l’Ajuntament considera que és el moment de “canviar l’èmfasi” de la gestió local. Tot i estar sotmesos a un pla d’ajust, l’Ajuntament invertirà en el clavegueram del municipi (275.000 euros) i el canvi dels llums de molts carrers del poble per llums led, la qual cosa farà que “a més puguem estalviar diners a partir del 2019, quan ja s’hagi fet el canvi”, afirma Bohigas.

Per a l’any que ve, està previst millorar l’entrada al poble des del nord (Olot). L’Ajuntament posarà a licitació les obres de l’àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) de la colònia Burés, valorades inicialment en 589.000 euros. N’assumiran el cost el Ministeri de Foment, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Ajuntament i els amos, però el consistori dirigeix la gestió administrativa. “Amb l’enllumenat [del nucli antic] i el carrer de les Fàbriques, es pot dir que remodelem dos barris”, diu Bohigas.

Un nou pou al cementiri

Una altra inversió prevista és la construcció d’un nou per fer arribar aigua al cementiri municipal. L’equipament no té aigua des de fa sis anys, indica el regidor d’Obres i Serveis, Toni Franco (CiU). L’equip de govern ha previst una partida de 26.620 euros en els comptes per construir la instal·lació, amb el dipòsit i les connexions perquè l’equipament tingui aigua. N’hi haurà, a mitjà termini, als lavabos públics, les fonts i en dues sales conegudes com la casa del guarda i la sala d’autòpsia.

L’Ajuntament volia construir el pou aquest any. Volia aprofitar un pou vell que hi ha a l’altre costat de la carretera (la C-63), però està en mal estat i calia fer-hi una inversió més gran. Fa poc, va desistir de demanar l’autorització a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

LA XIFRA

26.620
euros
és la inversió prevista en els comptes d’Anglès per obrir un nou pou al cementiri i fer-hi arribar l’aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia