Política

CiU de Tossa, en peu de guerra per l’interventor

Hi ha un funcionari habilitat però el grup de l’oposició assegura que no és legal

Els cinc regidors de CiU a l’Ajuntament de Tossa de Mar van abandonar el ple d’aprovació del pressupost en protesta perquè mantenen que el consistori no té interventor, fet que van qualificar “d’escàndol majúscul”. Ni tan sols van arribar a valorar la proposta de pressupost, ja que la portaveu de l’oposició, Imma Colom, va carregar fort per l’afer de l’interventor, i tot seguit va anunciar que marxaven, davant la indignació d’alguns membres del govern (TU).

L’alcaldessa, Gisela Saladich, es va agafar amb més tranquil·litat l’abandonament del ple, i va defensar, tot i que CiU ja no hi era per escoltar els seus arguments, que hi ha un funcionari habilitat com a interventor, una figura prevista per la llei, i des del consistori reconeixen que, tot i que la situació no és la idònia, s’està en contacte amb la direcció de la Generalitat per acabar-ho de solucionar. La regidora d’Hisenda, Àngels Pujals, va qualificar l’actuació de CiU de “rebequeria”.

Colom va començar la intervenció afirmant que a Pujals “l’han enganyat” i va dir que abans dels punts del pressupost “cal tenir present que no s’està actuant correctament perquè no hi ha interventor”. Colom va adreçar una pregunta per escrit sobre l’afer, que va ser contestada també per escrit per l’alcaldessa dijous passat. En la resposta, Saladich diu que el nomenament de Josep Gotarra com a interventor es va fer el 17 de juny del 2013 i que s’està en tràmit d’una resolució de la direcció general d’Administració Local de la Generalitat. Colom, però, va llegir un informe de la direcció del 24 de juliol passat en què s’exposa “que no ha autoritzat cap dels sistemes de provisió regulats” per cobrir el lloc. Colom va assegurar que l’informe d’intervenció en un ple de pressupostos és essencial, i va comparar la situació amb el fet que ella, que és metgessa, fes receptes i informes mèdics sense tenir el títol. Per això va acusar l’equip de govern “d’indecència política i alta dosi de mentides, manipulació i hipocresia”, i van deixar el ple “per no ser partícips d’una il·legalitat”.

L’Ajuntament convoca cada any dues vegades la plaça d’interventor, però mai no s’hi presenta ningú, segons fonts municipals. De fet, només un cop en 30 anys es va ocupar la plaça i va ser per només dos anys, ja que quan l’interventor va pujar de categoria va marxar. Tradicionalment, segons les mateixes fonts, Tossa ha funcionat amb un funcionari habilitat com a interventor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem reconeix immunitat a Trump per a “actes oficials” mentre era president

barcelona
unió europea

Orbán diu que la UE està a prop d’una guerra comercial amb Orient

barcelona
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les avisa a Meta que no pot cobrar per evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona