Política

Eleccions 21-D

Ciutadans vol continuar creixent en territori socialista

Arrimadas pentinarà les grans ciutats de l’àrea metropolitana

Rivera farà sis aparicions en campanya

Enterrar el cinturó roig per consolidar el cinturó carbassa. Aquest és el propòsit dels responsables de la campanya electoral de la candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, que volen continuar recollint vots en aquelles ciutats on en les anteriors eleccions del 2015 ja van créixer a costa dels socialistes. Durant els quinze dies de campanya electoral, la candidata de Cs visitarà un total de 16 ciutats, a banda de Barcelona, on farà un seguit d’actes. Onze d’aquests municipis estan situats en les proximitats de la capital i compleixen una doble característica, estan governats majoritàriament per alcaldes del PSC i són municipis on Cs ja va tenir bons resultats el 2015, com és el cas de Sant Andreu de la Barca, on va guanyar. A més, en aquest municipi del Baix Llobregat Ciutadans és present en el govern local en coalició amb el PSC.

Algunes de les ciutats que la candidata de Ciutadans visitarà són emplaçaments on el partit taronja pot jugar a buscar vots socialistes a força de deixar en evidència les contradiccions del partit de Miquel Iceta en relació amb el procés independentista. Aquest és el cas de Granollers, on amb motiu del referèndum l’alcalde socialista va arribar a un acord amb la Generalitat perquè s’hi pogués votar sense problemes en locals propietat de l’administració autonòmica, o el cas de Sant Boi, on l’alcaldessa del PSC va encapçalar el rebuig del municipi a la presència d’agents de la Policía Nacional que van participar en les càrregues de l’1 d’octubre a la caserna de l’exèrcit.

Fora de l’àrea metropolitana de Barcelona, la candidata de Ciutadans visitarà dues grans ciutats, Figueres i Manresa. A la capital de l’Alt Empordà, Arrimadas ben segur que intentarà fer forat entre els votants del PP que en aquesta ciutat està en plena crisis. Manresa és una de les ciutats on Ciutadans intentarà continuar creixent després que el 2015 quedés en segona posició amb un 12,6% dels vots emesos. També pretén continuar creixent a Terrassa i Sabadell, on el 2015 Cs va quedar en segon lloc avantatjant de molt la llista del PSC.

Matí i tarda

El programa d’Arrimadas durant la campanya electoral es desdobla en un acte de carrer al matí, o una trobada amb col·lectius, i un míting a la tarda. Els caps de setmana visitarà les capitals de demarcació i el diumenge previ a la cita electoral, el dia 17, protagonitzarà l’acte central de campanya que es farà a Barcelona en un espai encara per definir.

La campanya de la candidata carbassa es veurà reforçada per la presència del líder estatal, Albert Rivera, que visitarà Catalunya almenys en sis ocasions. Rivera intervindrà en la nit d’arrencada de campanya, en tots els actes centrals a les capitals de demarcació i en el míting central del dia 17.

El dia 21 votarà a l’Hospitalet de Llobregat i aquella nit serà a Barcelona per seguir l’escrutini dels vots.

LA XIFRA

22
actes
electorals té marcats Inés Arrimadas entre la nit del dilluns 4 i el tancament de campanya, el dimarts 19.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia