Política

ELECCIONS 21-D

ERC acusa el bloc del 155 de prioritzar la cursa a La Moncloa

Mundó troba “repugnant” que es parli d’odi cap als espanyols

Rovira reclama una majoria “indubtable”

ERC va tornar a reivindicar-se ahir com l’opció “útil” per aconseguir una victòria de l’independentisme el 21-D i posar fi a les “mentides” dels partits que van donar suport a l’article 155. En un acte a Tarragona, tant la número 2 d’ERC a Barcelona, Marta Rovira, com el conseller de Justícia, Carles Mundó, van acusar Cs, el PSC i el PP de prioritzar l’estratègia electoral a escala estatal sobre els interessos de Catalunya.

“Prenen decisions en funció dels interessos que els donen vots a l’Estat espanyol, i així no es pot governar un país”, va sentenciar Rovira, que va acusar la “dictadura del 155” de mantenir bloquejats 400 milions i d’haver aturat iniciatives de govern com ara el pla de fosses.

“Els importa un rave el que interessa o convingui als ciutadans de Catalunya”, va denunciar Mundó, que va acusar tots tres partits de fer servir el 21-D “no per fer propostes, sinó per situar-se millor davant l’únic que els interessa, la cursa cap a La Moncloa”. En aquest sentit, l’exconseller va acusar Cs, el PSC i el PP de fer servir el seu discurs a Catalunya per “silenciar” la corrupció i la mala gestió econòmica del govern de Mariano Rajoy, i de parlar d’“odi a Espanya” entre els independentistes com a manera de “justificar-se”.

“És segurament l’expressió més repugnant que podem sentir. Els ciutadans de Catalunya no només no tenim odi, sinó que estimem els ciutadans espanyols i volem ser-ne els millors veïns”, va defensar Mundó, que també va carregar contra les crítiques a l’escola catalana.

Mobilització

Els candidats republicans van insistir de nou en una crida a la mobilització del votant independentista, i fins i tot del de “l’entorn dels comuns”, en paraules de la número 2 per Tarragona, Noemí Llauradó. “Per fer possible la república de forma contundent i indubtable, ens cal un mandat que es vegi des d’aquí fins a l’últim racó del món. En funció de la seva magnitud, tindrem més velocitat de creuer en aquesta república”, va sentenciar Rovira.

La número 2 dels republicans va subratllar que una victòria d’ERC que fes d’Oriol Junqueras “el clar guanyador”, serviria per fer “justícia de debò” i “rehabilitar” el cap de llista dels republicans, que es troba encara en presó provisional. “El 21-D tracta de confirmar-los aquest pànic que tenen” a Junqueras, va subratllar. Rovira també va apel·lar a l’experiència de govern per polaritzar el vot independentista: “ERC és garantia de començar i acabar la feina i no fallarà mai.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.