Política

Engega la campanya per a la reelecció de Putin

El partit del Kremlin, Rússia Unida, va llançar públicament, ahir, el seu suport a la candidatura presidencial de Vladímir Putin, que es presentarà a la reelecció el març del 2018 en qualitat d’independent. L’actual cap del Kremlin va abandonar el lideratge del partit oficialista el 2012, quan estava desacreditat per les denúncies de frau en les eleccions legislatives. Segons els analistes, Putin, de 65 anys, serà reelegit amb un resultat històric de més de dos terços dels vots, fet que li permetria continuar al Kremlin fins al 2024 i completar així gairebé un quart de segle en el poder.

Simultàniament al congrés de Rússia Unida, prop de Moscou es va celebrar també el congrés del Partit Comunista, que va proclamar candidat l’empresari Pàvel Grudinin en substitució del veterà líder Guennadi Ziugànov, que va decidir retirar-se de la cursa presidencial. Ziugànov, de 73 anys, ha participat en quatre conteses presidencials (1996, 2000, 2008 i 2012) i ha justificat la seva decisió amb l’argument que aconseguir la victòria en els comicis és pràcticament impossible, quan la intenció de vot de Putin supera el 80%.

A més de Putin i Grudinin, també han anunciat que disputaran les presidencials russes el liberal Grigori Iavlinski, candidat del partit Iàbloko, i l’ultranacionalista Vladímir Zhirinovski.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.