Política

municipal

Lluís Sais confirma que no es presentarà a la reelecció com a alcalde de la Bisbal

Assegura que ara es vol centrar en l’àmbit privat i no té previst exercir cap càrrec dins d’Esquerra, tot i que reconeix que és “un home de partit”

L’actual alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais (ERC), s’ha reafirmat en què no es presentarà a la reelecció en els comicis municipals del 2019. Sais, que també és president del grup d’ERC a la Diputació de Girona, ha explicat a ACN que un cop acabi aquest mandat es vol centrar en l’àmbit privat i no té previst exercir cap càrrec dins d’Esquerra, tot i que reconeix que és “un home de partit” i per tant està “obert” a escoltar qualsevol cosa que necessiti ERC. “El partit m’ha donat molt, i tot i que la meva intenció va enfocada a deixar la política municipal i centrar-me en l’àmbit privat, estaré on calgui.”

Sais va arribar a l’alcaldia de la Bisbal el juny del 2007. El novembre del 2011 –quan governava en minoria, amb sis regidors– va ser objecte d’una moció de censura, a la qual van votar a favor el PSC, CiU i PP. En total, 10 dels 17 regidors del consistori. En les municipals del 2015, la llista d’ERC, amb Sais al capdavant, va tornar a guanyar i va obtenir cinc edils. Des de llavors el govern de la Bisbal està format per un pacte entre ERC, la CUP i Iniciativa, que sumen un total de nou regidors.

Sense relleu clar

Sais reconeix que ha comès “errors” però fa un balanç “moderadament bo” de la seva gestió de govern. “Vaig dir que només hi estaria dos mandats i així ha estat. Ara toca que algú altre d’ERC entri”, ha afirmat. En aquest sentit, no ha volgut destacar cap dels possibles candidats dels republicans a succeir-lo. “Dins del partit hi ha gent molt vàlida i estic absolutament convençut que l’equip triarà el millor candidat possible”, ha remarcat.

LES FRASES

Vaig dir que només hi estaria dos mandats i així ha estat. Ara toca que algú altre d’ERC entri. Dins del partit hi ha gent molt vàlida
La meva intenció és centrar-me en l’àmbit privat, però el partit m’ha donat molt i estaré on calgui
Lluís Sais
alcalde de la bisbal

La biblioteca: satisfacció a mitges

La inauguració parcial de la biblioteca municipal ha estat per Sais “una satisfacció”, però lamenta que “encara no s’hagi pogut resoldre” la situació judicial que hi ha oberta amb un veí per aquest tema. Un altre punt destacat per Sais és l’impuls del pla de barris, que diu que “havia quedat estancat” el darrer mandat: “De moment ja s’ha adjudicat l’obra per a la rehabilitació de l’antic ajuntament, un espai que creiem que serà important.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador