Política

Un avió s’estavella als afores de Moscou amb 71 persones a bord

L’aparell acabava d’enlairar-se de la capital russa en direcció als Urals

Les autoritats descarten supervivents

La pista terrorista no és la prioritària

Un avió comercial es va estavellar, ahir, prop de Moscou poc després d’enlairar-se de l’aeroport de Domodedovo, amb el tràgic balanç de 71 morts, entre passatgers i membres de la tripulació.

L’aparell, un Antonov An-148 de la companyia Saratov Airlines, va desaparèixer de les pantalles dels radars a les 14.28 h (hora local), quatre minuts després d’haver-se enlairat en direcció a Orsk, una ciutat dels Urals a 1.500 km de Moscou. Va caure al districte de Ramenski, uns 70 km al sud-est de la capital russa, segons van explicar uns testimonis, que van assegurar també haver vist l’aparell en flames precipitant-se sobre el poble d’Argounovo. “65 passatgers i 6 membres de la tripulació eren a bord; tots han mort”, van anunciar les autoritats.

Les tasques de recuperació dels cossos i de les restes de l’avió es van complicar, ahir, per culpa de la neu, que dificultava l’accés al lloc de l’accident i va obligar els socorristes a avançar a peu. Les imatges de televisió mostraven restes del fuselatge, incloent-hi un dels motors, enmig d’uns camps coberts per la neu.

Amb tot, un responsable regional del Ministeri de Situacions d’Emergències va confirmar que s’havien trobat una caixa negra de l’aparell i dos cossos. Els experts hauran de realitzar proves d’ADN per identificar les restes de les víctimes, escampades en un radi d’un kilòmetre. El president rus, Vladímir Putin, va donar el condol als familiars de les víctimes i va ordenar al govern la creació d’una “comissió especial sobre aquesta catàstrofe aèria”, segons va indicar el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.

Xoc amb un helicòpter

Putin va anul·lar un desplaçament que tenia previst a Sotxi, al sud de Rússia, per entrevistar-se amb el president palestí, Mahmud Abbas, amb qui, finalment, s’havia de reunir a Moscou. Mentrestant, les autoritats russes van obrir una investigació del sinistre. La hipòtesi d’un atemptat terrorista no sembla, de moment, la més probable. Diversos testimonis asseguren haver vist com l’avió comercial col·lidia amb un helicòpter del servei postal rus, cosa que l’empresa va desmentir. En la mateixa línia, un responsable del Ministeri de Situacions d’Emergències va negar que s’hagués trobat “cap resta d’helicòpter”.

Entre les possibles causes del sinistre, les autoritats apunten a les males condicions meteorològiques, un error humà i l’estat tècnic de l’aparell. La torre de control no va rebre cap senyal d’ajuda per part de la tripulació.

Un centre de crisi es va obrir ahir a l’aeroport de Domodedovo, el segons de la capital russa en nombre de passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.