Palamós i Breda donen el tret de sortida a la consulta del 28-F amb votacions anticipades

A la localitat empordanesa es va organitzar una calçotada i es faran més actes

Rafel Bonillo, portaveu de la plataforma ciutadana Palamós i Sant Joan per l'Autodeterminació, que promou la consulta, va explicar que l'acte que van celebrar ahir va ser «simbòlic», com a tret de sortida del seguit d'actes que s'han programat al voltant de la consulta i que, a més, va servir per donar la possibilitat a tothom que no pugui anar a votar el dia de la consulta, de fer-ho de manera anticipada. És per això que es va instal·lar una mesa electoral amb els seus respectius membres al passeig marítim de la població. En presència del comitè electoral del municipi, format per l'empresari Miquel Martí; l'historiador i investigador Pere Trijueque; el publicista Jaume Pahissa, i Mercè Fiol, que n'és la secretària, es va dur a terme aquest acte simbòlic. Els primers a votar van ser dos palamosins significats: Sánchez Carcassés i Camós. Posteriorment, van decidir exercir el dret de vot de manera anticipada fins a una cinquantena d'habitants de Palamós. L'acte es va cloure amb una calçotada popular i gratuïta, tot i que els organitzadors van elaborar un dibuix a terra amb la imatge dels Països Catalans en el qual, qui ho desitgés, podia dipositar monedes i així poder recaptar fons. L'inici de la campanya va tenir un pròleg dissabte al davant de l'ajuntament de la vila, i tindrà continuïtat els propers dies, amb xerrades, actes informatius, i una roda de premsa de les coordinadores ciutadanes del Baix Empordà (9) que impulsen la consulta del dia 28 de febrer, que ha de ser una crida a la participació i un acte central en què participaran, entre altres, l'actor Joel Joan, l'escriptor i poeta Josepmiquel Servià i el sociolingüista Miquel Strubell. La plataforma palamosina distribuirà 8.000 díptics sobre la consulta. Les votacions, el mateix dia 28, es podran fer efectives a la biblioteca Caliu de Sant Joan i a l'antiga biblioteca de Palamós, ara anomenada Espai del Barri, a l'Arbreda. Bonillo també va anunciar que el dia de les eleccions, al davant del lloc de les votacions, hi haurà diverses actuacions i una arrossada popular.

D'altra banda, ahir també es va iniciar a Breda el període de vot anticipat per a la consulta, que també tindrà lloc el 28. Els organitzadors, membres de Breda Decideix, que s'han abstingut de fer campanya pel vot en un sentit o un altre, van obrir el procés al vestíbul de l'ajuntament a les 10 del matí i hi van ser fins a les 2 de la tarda, cosa que es repetirà els propers diumenges, 14 i 21 de febrer. El nombre de persones que van exercir el seu dret a vot a Breda, un total de 22, tal com s'esperava a l'organització, no va ser significatiu. Ahir mateix al migdia, també a Breda, al centre cultural Els Forns, es va celebrar una tertúlia amb el títol En un país lliure viuríem millor?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana