Política

Eleccions 21-D

La CUP sobre les negociacions: “Ens inquieta que es faci política amb advocats xiuxiuejant a les orelles”

Els cupaires es mostren “desconcertats”, mantenen l’aposta d’investir Puigdemont i insten JxCAT i ERC a un acord de mínims

La CUP lamenta com s’estan fent les negociacions per formar Govern entre Junts per Catalunya i Esquerra. “Ens inquieta que es faci política amb advocats xiuxiuejant a les orelles”, ha apuntat la portaveu del Secretariat Nacional, Núria Gibert, des d’Alcover, on la formació ha celebrat el consell polític.

En aquest sentit, es mostren “preocupats” i amb el “to i vocabulari que estan adoptant” JxCAT i ERC, “amb més consells d’estratègia jurídica que de política”. “Tenen a la mà un canvi de perspectiva amb una política més clara, que no ens passi com ara, que hem hagut de gestionar massa frustracions i opacitats”, ha carregat Gibert. La CUP ha refermat l’aposta d’investir Carles Puigdemont i insten JxCAT i ERC a un acord “de mínims”.

La CUP ha insistit que la seva aposta és investir Puigdemont com a president de la Generalitat i ha instat als “principals actors del bloc republicà” a “posar-se d’acord”. “Fins que no hi hagi cap canvi substancial no ho tornarem a debatre de forma transversal”, ha assenyalat. I, en aquesta línia, ha emplaçat ERC i JxCAT a arribar a “un acord de mínims”, amb transparència i tan aviat com sigui possible.

Sobre la possibilitat que Puigdemont sigui investit president i continuï a Brussel·les mentre des del Palau de la Generalitat hi ha una altra figura de rang superior –com estaria treballant ERC i JxCat, segons ha apuntat Artadi-, Gibert ha assenyalat que “el que importa és com i què es farà”. “Si significa perpetuar l’autonomisme, ens trobaran de cara; si significa recuperar qui era el president legítim, serà positiu”, ha avisat Gibert.

Gibert ha apuntat que JxCAT i ERC tenen la pilota a la seva teulada però també tenen a la mà fer un canvi en la perspectiva política, fent-la “més clara i diàfana” per evitar generar “frustracions i opacitats”, com consideren que ha passat fins ara. “No tot comença ni acaba al Parlament”, ha recordat Gibert, que creu que també han de reforçar el moviment “des de base”: “no va començar en despatxos, va començar al carrer”.

La portaveu del secretariat nacional ha fet aquestes declaracions als mitjans a la sortida del consell polític, on s’ha debatut la situació actual i on s’ha ratificat el nou secretariat nacional.

La CUP ha reclamat “avançar i no replegar-se” davant “la burla i l’atac frontal a l’escola” d’incloure el castellà en els formularis de preinscripció com a llengua vehicular, com ha avançat que estudia l’executiu de Mariano Rajoy. Gibert creu que aquesta actuació és una mostra “nítida” que “no és possible fer ni autonomisme” i que el marc en què es mou el govern espanyol és de “preautonomisme”.

“Davant aquesta circumstància, l’única possibilitat és avançar posicions amb mobilitzacions i la defensa de les nostres estructures de país que ha construït la gent”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel