«S'està perdent la confiança en els polítics»

Arnau Ferré va aprofitar ahir la primera oportunitat que tenia per expressar el seu vot en unes eleccions. Té setze anys i una consciència política i civil clara: «És important que els polítics s'adonin del que el poble pensa i que reaccionin.» El seu primer contacte amb les urnes, doncs, ha estat per dir un «sí» a la independència de Catalunya, com també ahir ho van poder dir 1.539 persones cridades a les urnes. La participació però, va ser del 32,61% –van votar 502 persones– i, tot i que l'organització afirma que no tenien cap objectiu prefixat i que estan contents, la responsable de la coordinadora, Maria Jesús Porqueras, hi va afegir: «Sabíem que hi ha urbanitzacions en què és difícil de motivar el vot». Van optar pel «sí» 452 persones (un 90,03%), mentre que el «no» va obtenir setze vots (el 3,18%). En canvi, cinc persones van votar nul (el 0,99%) i hi va haver 29 vots en blanc (un 5,77%). Encara que la contesa electoral no és vinculant, per a molts aquest és un pas endavant. L'escriptor i pintor Miquel Salvadó Jassans ho explicava així: «Tota la vida que he desitjat la independència i estic content de veure gent jove que treballa per aquest ideal»; mentre que un altre veí va fer veure que «s'està perdent la confiança en els polítics» davant un acte promogut per la societat civil.

Una parella que fa temps té una casa al poble va voler votar però no se'ls va validar el vot perquè no van presentar el volant d'empadronament. A banda de casos molt puntuals com aquest, la jornada va transcórrer amb total normalitat. El col·legi electoral es va instal·lar a l'Ateneu Cultural però durant tot el dia es van fer actes paral·lels, com ara una cercavila dels elements del folklore popular, una xocolatada, una ballada de sardanes o un vermut popular. Un repic de campanes a primera hora del matí va fer recordar aquesta data assenyalada, ja que una trentena de voluntaris han treballat des del 12 de desembre, quan es va constituir oficialment la plataforma, per tirar endavant la consulta. Només ERC (a l'equip de govern amb el PSC) i CiU hi han donat suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

L’agressor del primer ministre Fico es declara culpable

BARCELONA

Els turistes morts en l'atac a l'Afganistan són de Barcelona, Figueres i Girona

BARCELONA
política

La defensa de Wagensberg relliga el cas Tsunami amb l’espionatge amb Pegasus

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ja són prop de 10.000 els evacuats al nord-est d’Ucraïna per l’avenç rus

BARCELONA
Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó