Política

El talent i els joves prenen el protagonisme a la corona

La jornada de conferències i tallers de la Fundació Princesa de Girona s’obre amb una reflexió sobre la tecnologia calmada

Continuen les protestes a la carretera per la presència de Felip VI

Jornada de treball ahir a l’hotel Camiral de Caldes de Malavella després dels discursos i entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdeGi). El potencial dels joves, com incentivar el seu talent, i accions d’emprenedoria van prendre el protagonisme a la corona espanyola en un dia en què van continuar les protestes contra la presència de Felip VI a peu de carretera pel blindatge als accessos a l’hotel que havien fet els Mossos. Prop d’una vintena de persones es van concentrar a l’altura de la gasolinera que hi ha al vial que condueix al PGA Caldes vigilats per un cordó de seguretat d’agents dels Mossos. Volien tallar el trànsit però el control policial els ha obligat a quedar-se als marges de la carretera. D’aquesta manera, amb pancartes en què demanaven la llibertat dels presos i amb fotos del rei espanyol cap per avall, van rebre els participants a la jornada d’emprenedoria de la fundació que accedien a l’hotel amb autobús.

Creus grogues

Per fer més visible la protesta, a vista dels passatgers dels vehicles acreditats, els CDR havien col·locat creus grogues en una de les rotondes.

Rescatadors de talent és el títol del programa de la FPdGi dirigit a joves d’entre vint i trenta anys i en la seva trobada anual, que es realitzava ahir, es va donar valor a la presència social dels joves invisibles però amb capacitat de canviar el món enfront dels que gaudeixen de gran rellevància i influència però que no aporten res. El president de la FPdGi, Francisco Belil, en la inauguració de la jornada, va destacar que cal promoure “l’acostament entre el món laboral i l’escola i la universitat”.

Uns 400 joves van participar en la jornada en diferents tallers formatius sobre la intel·ligència artificial, la ludificació o els mètodes per desenvolupar habilitats i eines a l’hora de cercar feina. També hi havia una sessió dedicada als recursos humans i a la manera com les xarxes socials ajuden al perfil dels candidats.

“Sabeu que tots sou ciborgs?” La ciberantropòloga Amber Case va obrir amb aquesta pregunta reflexió la seva ponència sobre la relació que establim amb la tecnologia, que traspassa els límits professionals: “Una pantalla és la primera cosa que veiem al matí i l’última abans d’anar a dormir”, va recordar als presents. Amb exemples, Amber Case va explicar en què consisteix la tecnologia calmada necessària perquè aquestes noves eines ens siguin útils i evitar que “les eines ens utilitzin”. Va dir que la tecnologia calmada ha de ser com menys intrusiva millor i ha d’informar i alhora relaxar. La ciberantropòloga va aportar una xifra com a mínim inquietant en un futur per d’aquí a dos anys: el 2020 hi haurà al món més dispositius tecnològics que persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.