Política

El president Torra visita les preses polítiques a la presó de Puig de les Basses

El president ha qualificat de vergonya que Forcadell i Bassa estiguin a la presó

Torra ha reclamat “que la política torni a la política”

El líder del partit alemany Die Linke demana la llibertat dels presos: “No poden ser a la presó per motius polítics”

El president de la Generalitat ha visitat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la consellera Bassa aquest divendres al centre penitenciari de Puig de les Basses. Torra, ha estat rebut pel vicepresident, Pere Aragonès, i el director general de Serveis Penitenciaris, Armand Calderó.

Després de la trobada, el president Torra ha fet una declaració en què ha lamentat la situació de les dues polítiques empresonades.

“Dues amigues, dues polítiques que estimem molt” ha començat dient Torra. També ha explicat que són “dues dones extraordinàries que una vegada més ens han demostrat una força i un coratge que ens agradaria traslladar a tota la població de Catalunya, així com el seu immens agraïment per tot el suport que estan rebent”.

Respecte als motius que van portar les dues preses polítiques a la presó Torra ha explicat que “no és només una injustícia que la presidenta del Parlament i la consellera Bassa estiguin a la presó, és una indecència perquè mai una presidenta hauria d’estar a la presó per permetre un debat, ni una consellera ho hauria d’estar per haver cedit presumptament uns centres cívics”. El president ha reclamat “que la política torni a la política i que elles siguin lliures”.

El president també ha volgut fer públic un missatge que li han traslladat: “han demanat que diguem al poble de Catalunya que són moneda de canvi de cap tracte i que les tinguem presents, que no les plorem sinó que les reivindiquem”.

D’altra banda, el copresident del partit alemany Die Linke, Bernd Riexinger, ha lamentat que els líders polítics catalans estiguin empresonats “per una posició política”. “No pot ser que siguin a presó per motius polítics. És un acte repressiu del govern espanyol”, ha lamentat en declaracions a l’ACN. Riexinger ha instat Pedro Sánchez a iniciar les negociacions i a trobar una solució de “consens”.

El parlamentari s’ha reunit aquesta tarda amb el conseller d’Acció Exterior i Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, i l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé.

Riexinger ha apuntat que el delicte de rebel·lió “no existeix en cap cas” i que per una “opinió política” un polític no pot acabar a la presó. També ha acusat al govern espanyol de gestionar “molt malament” la situació. Segons ha apuntat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el moviment independentista – amb el qual no hi està d’acord – “es podria haver gestionat millor “sense repressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia