Política

Torra visita Forcadell i Bassa i qualifica d’indecència que estiguin a la presó

El president demana “que la política torni a la política” i que es reivindiqui la força i el coratge de les dues polítiques

Torrent visita els exconsellers

“No és només una injustícia, és una indecència”, va afirmar ahir al vespre el president de la Generalitat, Quim Torra, a la sortida del centre penitenciari del Puig de les Basses, a Figueres, després d’haver-hi visitat l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa, per primer cop després del seu trasllat a Catalunya.

Un cop més, i amb el mateix gest abatut de totes les vegades que surt de veure els presos polítics, Torra va ser molt crític amb l’empresonament de les dues polítiques. “Mai una presidenta del Parlament que permet un debat polític a la cambra hauria d’estar a la presó, ni tampoc la consellera que cedeix centres cívics perquè la gent hi pugui votar”, lamentava. A les portes del centre, el president també va traslladar l’agraïment i l’escalf que les dues polítiques li havien transmès minuts abans i va posar en boca seva una reivindicació que totes dues li havien fet arribar aquella mateixa tarda: “No som moneda de canvi de cap negociació”, van advertir. Tant Forcadell com Bassa també van demanar a la ciutadania que, lluny de “plorar-les”, les “reivindiquin”.

El president Torra arribava a la presó pels volts de dos quarts de cinc de la tarda, just uns minuts després que ho fes el vicepresident, Pere Aragonès, i en sortia a les set del vespre. Tant el president com el vicepresident havien fet el mateix dos dies abans amb els exconsellers que es troben al centre de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en canvi, rebien ahir la visita del president del Parlament, Roger Torrent. En tractar-se de dues visites institucionals, tots dos dirigents van poder estar força estona parlant i en contacte directe sense mampares amb els presos polítics. Torrent va marxar del centre penitenciari sense fer declaracions, mentre que Torra dirigia una breu intervenció que va finalitzar reclamant la llibertat de tots els exmembres del govern i de Cuixart i Sànchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA