Més d’un miler de menús servits en les Jornades de la Sèpia
Les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia van tancar l’edició d’enguany, la primera conjunta entre l’Escala i l’Estartit i Torroella, amb vora 1.100 menús servits al llarg del mes de juny, la gran majoria a l’Escala, però amb una bona acceptació en el primer any a l’Estartit i a Torroella, on se n’han servit al voltant de 250. Les jornades, nascudes l’any passat a l’Escala arran del projecte Sèpia, ampliaven aquest any el seu àmbit, incloent també restaurants de l’Estartit i Torroella i arribant així a un total de 23 establiments implicats en aquesta iniciativa, que té el suport dels ajuntaments i de les confraries de pescadors de l’Escala i l’Estartit i del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i l’estació nàutica de l’Estartit-Illes Medes.
El projecte Sèpia va començar fa dos anys a l’Escala amb l’objectiu d’afavorir la reproducció d’aquesta espècie. Disposava aquest any de dos quilòmetres de sepieres i incubadores col·locades entre les costes de l’Escala i l’Estartit. En aquesta tercera temporada del projecte Sèpia, s’ha decidit apostar plenament pels dos sistemes: les incubadores i les línies de sepieres.