Política

Acord de les meses del Congrés i del Senat per convocar el concurs públic per triar als membres del Consell d’Administració de RTVE

El Congrés no aconsegueix aprovar la cúpula interina de la corporació perquè cap dels candidats proposats pel Senat ha aconseguit el suport de la majoria necessària a la primera volta

El Consell d’Informatius ha celebrat el pacte aconseguit avui

Les meses del Congrés i del Senat han activat avui el concurs públic per triar als membres del Consell d’Administració de RTVE, que podria culminar a la fi d’estiu, sense que les cambres hagin aconseguit encara nomenar a la cúpula interina que prendrà les regnes de la corporació fins llavors.

Segons l’acord aconseguit avui per tots els grups parlamentaris, al moment en el qual les bases que han consensuat avui siguin publicades en els butlletins oficials de les Corts Generals i de l’Estat (BOE), s’obre un termini de deu dies naturals per a la presentació de candidatures.

A més, la resolució estableix altres deu dies addicionals per crear el Comitè d’Experts, que “gaudirà de plena autonomia per a l’acompliment de les seves funcions” i que ha d’avaluar als aspirants abans que els seleccionats hagin de comparèixer davant la Comissió de Nomenaments d’ambdues cambres.

El nombre d’experts que estudiaran la idoneïtat dels candidats està encara per delimitar, encara que segons la resolució aprovada avui, cada grup parlamentari amb representació en la Comissió Mixta de control parlamentari de RTVE i les seves Societats podrà nomenar a un.

Tot aquest procediment, que coincideix en el temps amb l’elecció directa per part del Congrés d’una direcció interina i transitòria en virtut del decret que va ser aprovat pel Govern el passat 22 de juny, podria veure’s culminat per a finals d’estiu, segons ha vaticinat la portaveu d’Units Podem en la Comissió Mixta, Noelia Vera.

El Consell d’Informatius ha celebrat el pacte aconseguit avui dimarts en el seu compte de Twitter, on ha considerat que “aquest és el camí per aconseguir una RTVE independent al servei dels ciutadans i no del Govern de torn”.

Mentrestant, el Congrés no ha aconseguit completar la renovació del Consell d’Administració de RTVE transitori, ja que cap dels candidats proposats pels grups en el Senat la setmana passada han aconseguit la majoria de dos terços necessària en una primera votació per a la seva designació.

En aquesta nova sessió, els aspirants només requeriran el suport de la majoria absoluta de la càmera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona