Política

IMMA CONSTANS

“L’evolució del parc natural és lenta”

“És probable que hagin descartat les prospeccions al municipi”

Li agradaria trobar una persona que la rellevés, l’any que ve

Nascuda a Queralbs el 1969, Imma Constans treballa al cremallera de Núria, de Ferrocarrils de la Generalitat. Milita al PDeCAT. És alcaldessa des del 2011 i abans ja havia estat regidora

A Queralbs, un municipi de tan sols 176 habitants, trien els membres del consistori pel sistema de llistes obertes. Imma Constans (PDeCAT) va ser la candidata que va obtenir més suports, amb 76 vots.

Fins a quin punt han pogut executar els projectes previstos en aquest mandat?
Si parlem d’inversions en obres, en temes constructius, en aquests primers anys no hem pogut fer gaire res i possiblement serà en aquest any que ens queda que les executarem. Principalment serà un projecte que finançarem amb el pla d’obres de la Diputació –el que finançava la Generalitat no s’ha convocat– consistent en la urbanització de l’entorn de l’ajuntament. A la part sud i en un lateral, que són prats, s’hi havien anat acumulant terres de quan es van fer la Casa de Núria i el dispensari mèdic. Ara mateix, una part de l’edifici consistorial –que té quatre plantes– es troba per sota del nivell del carrer i això hi provoca problemes d’humitats. Urbanitzarem aquesta zona i ara el que farem serà construir una nau on encabirem una caldera de biomassa amb la qual donarem servei a la casa de la vila i també s’escalfaran altres edificis annexos.
En quin moment es troba el projecte privat d’explotacions mineres?
Va aixecar molt de rebombori i preocupació. Nosaltres ens en vam assabentar pels mitjans de comunicació, perquè la veritat és que mai hem tingut un coneixement directe del projecte, ja que els promotors es van posar en contacte només amb els quatre o cinc propietaris dels terrenys on volien fer les prospeccions. Mai ens han tingut d’interlocutors. El que sí que vam fer nosaltres, com a a ajuntament, va ser presentar al·legacions perquè precisament els punts del nostre municipi on pretenien fer les prospeccions estan dins dels límits del parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser i, per tant, estan en un espai protegit. En les al·legacions argumentàvem que, a part dels permisos municipals, necessitaven el consentiment del parc. De totes maneres, pel que tenim entès –no ho sabem del cert–, en principi s’han descartat les prospeccions al terme de Queralbs.
Ara que esmenta el parc natural, quina valoració fa del seu funcionament?
Com a Ajuntament, considerem que l’evolució del dia a dia del parc és molt lenta i ens agradaria que s’hagués avançat més. Sabem que en altres parcs els inicis també van ser complicats. És cert que el parc d’aquí va arrencar en uns moments de crisi i érem conscients que de sortida no s’hi podrien fer gaires inversions, i hi estàvem d’acord. Ara han passat ja prop de tres anys i el que voldríem és que ja hi hagués una mica més de moviment. S’estan fent algunes cosetes, però es va molt lent.
El sector turístic s’ha de mantenir com el principal sector econòmic del seu municipi?
La ramaderia també és un sector important de la nostra economia, però sens dubte el turístic és el principal motor de Queralbs, i més tenint en compte que, entre altres atractius, disposem de l’estació de Vall de Núria, que és un reclam molt important, un reclam de primer ordre. Tot i així, ens agradaria no haver de dir que depenem tan sols del turisme, és a dir, ens convindria disposar de més punts forts que ens facin viables econòmicament. Ja sé que és difícil aconseguir-ho, però l’objectiu nostre és diversificar-nos.
Té previst tornar-se a presentar de nou a les eleccions?
La veritat és que no ho he decidit encara. Ja fa temps que soc a l’Ajuntament (abans de ser alcaldessa vaig ser regidora durant quatre anys) i m’agradaria trobar una persona de relleu que s’ho agafés amb la mateixa il·lusió amb què ho he fet jo. Encara no és clar, aquest relleu, però estem intentant trobar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Torrentà relleva Cañigueral com a delegada del Govern a Girona

GIRONA
educació

L’alumnat català de 15 anys, per sota la mitjana estatal en pensament creatiu

barcelona

Som-hi-ERC denuncia que s’elimina l’oferta de cursos d’accés a la Universitat

santa coloma de farners
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’augment de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona
política

La Mesa explora si pot actuar contra les despeses de Vox al Parlament

barcelona
política

El PSC i ERC obren les negociacions per la investidura

barcelona
judicial

El TC admet el recurs del PP contra el vot delegat de Puigdemont i Puig

barcelona
judicial

Puigdemont declara en una comissaria de París per la causa del Tsunami

barcelona
Corea

Corea del Sud dispara trets d’avís a soldats del Nord que han creuat la divisòria

Barcelona