Política

Forcadell serà traslladada a la presó del Tarragonès

El canvi del penal de Figueres al del Catllar és per estar més a prop de la família

Serà a finals d’aquesta setmana

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha sol·licitat el trasllat a la presó de Mas d’Enric, situada al municipi del Catllar (Tarragonès), per poder estar més a prop de la família, segons van confirmar ahir fonts del Departament de Justícia a l’ACN. Forcadell, nascuda a Xerta, és a la presó de Puig de les Basses, a Figueres, des del 4 de juliol passat. El trasllat es farà previsiblement a finals de la setmana que ve.

L’expresidenta del Parlament està en presó provisional des de finals de març passat, quan novament va comparèixer davant del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i aquest va ordenar l’estricta mesura cautelar, adduint el risc de fuga i de reiteració delictiva, després de processar-la pel delicte de rebel·lió i de malversació de fons públics. Va fer el mateix amb la consellera Dolors Bassa, amb qui fins fa dues setmanes eren a la presó d’Alcalá Meco, a Madrid, i amb els consellers Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull. Tots cinc engreixaven la llista de presos polítics, amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que hi són des del 16 d’octubre, i l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller Joaquim Forn, des del 2 de novembre del 2017.

La setmana passada es va completar el trasllat dels polítics a presons catalanes. Els homes són al mòdul 2 de la presó de Lledoners, al Bages. Les dones van escollir el centre de Puig de les Basses, a Figueres, on l’exconsellera d’Afers Socials té la família, i on compartien mòdul i les cel·les ocupades de manera individual.

Ara l’expresidenta Forcadell, per qüestions familiars, ha sol·licitat anar al penal de Mas d’Enric, el més modern i inaugurat per la Generalitat el 2015, després que l’equipament estigués acabat el 2011 però no els accessos. La presó del Catllar té una capacitat per a 1.020 reclusos. Actualment, aquest centre del Tarragonès està ocupat per 709 homes i 32 dones, segons l’estadística penitenciària.

LA DATA

24.03.18
entra a la presó
Carme Forcadell, com els exconsellers Bassa, Romeva, Rull i Turull, per ordre del jutge Llarena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona