Política

El govern Sánchez exigeix a la dreta “lleialtat” en política d’immigració

Marlaska censura Casado, que va acusar el PSOE d’haver potenciat l’“efecte crida” acollint l’‘Aquarius’

Rivera s’afegeix a les crítiques des de Ceuta

La immigració s’ha convertit en la nova arma des desgast de la dreta espanyola contra el govern de Pedro Sánchez. Aquest cap de setmana, el nou líder del PP, Pablo Casado, va responsabilitzar l’executiu socialista d’haver provocat un “efecte crida” en decidir acollir, al juny, el vaixell de refugiats Aquarius, i el va acusar de practicar la “demagògia”. “No és possible que hi hagi papers per a tothom i que Espanya pugui absorbir milions d’africans”, va dir Casado, que va prometre defensar les forces de seguretat “de les pròpies autoritats”. Des de Mauritània, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va carregar, ahir, contra el flamant líder dels populars: “La política migratòria és una política d’estat, com ho és la política contra el terrorisme i la delinqüència organitzada; s’ha de ser molt lleial”, va advertir. “Ens hem trobat amb una situació previsible, s’estava tancant el Mediterrani central”, va admetre.

Petició d’ajuda a la UE

“S’ha de ser molt lleial amb l’Estat i demano al senyor Casado, cap de l’oposició, que sigui lleial amb l’Estat.” Marlaska va acusar l’anterior govern del PP de no haver pres les “mesures necessàries des del punt de vista logístic” davant el previsible creixement dels fluxos migratoris. El ministre també va rebutjar categòricament l’ús de concertines a les tanques frontereres de Ceuta i Melilla, i va desestimar autoritzar l’ús de material antidisturbis per frenar els immigrants que salten aquestes barreres.

A més de Casado, també Albert Rivera ha entrat en la polèmica. El president de Ciutadans va afirmar ahir a Ceuta que “no es pot mirar cap a una altra banda” davant del “problema de la immigració irregular”, i va demanar al govern de Sánchez que vagi “més enllà de les ocurrències, del bonisme i dels comitès de màrqueting, que només fan que crear un efecte crida”.

Rivera va fer aquestes declaracions a la duana de Ceuta després de visitar el perímetre fronterer amb el Marroc, la zona on, dijous, més de 600 subsaharians van accedir a la ciutat en un assalt massiu. També es va reunir amb membres de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional.

Des d’Andalusia, la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, considerava “impresentable” que líders polítics com Casado o Rivera busquin la “confrontació” entre els espanyols i els immigrants que arriben irregularment a l’Estat. Finalment, la Comissió Europea va confirmar ahir que està analitzant la petició espanyola d’ajuda d’emergència davant l’augment de l’arribada d’immigrants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Josep Xifre Deulofeu
Alcalde de Santa Cristina d’Aro (Tots per Santa Cristina-TxE)

“Som prudents en la inversió; no volem fer cartes als Reis”

Santa Cristina d’Aro
Miguel Comino
Alcalde de Sant Vicenç dels Horts (PSC)

“No tocarem ni un pam de terreny agrícola o parc agrari”

Sant Vicenç dels Horts
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
israel

Gantz crida a convocar eleccions en la televisió israeliana

barcelona
guerra a europa

Biden i Zelenski signen en el G7 un acord bilateral de seguretat

barcelona
estat francès

Els partits d’esquerres tanquen l’acord per fer un ‘Front Popular’

barcelona
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
DRETS HUMANS

Israel, a la llista de l'ONU de responsables de morts de nens en conflictes el 2023

BARCELONA
tribunals

Més revisions del TSJC: Buch, l’exescorta de Puigdemont i fins a vuit agents

barcelona