L'equip de govern de Sant Pere Pescador negocia amb CiU per recuperar la majoria

L'equip de govern del grup d'Independents de Sant Pere - Acord Municipal, de Sant Pere Pescador, negocia amb el regidor de CiU, a l'oposició, per mirar de recuperar la majoria que va perdre el mes passat quan una de les seves regidores, Marisa Roig, va abandonar l'equip de govern i va passar a l'oposició, com a integrant del grup mixt, on hi ha tres regidors del PSC i un de CiU. L'alcalde de Sant Pere, Jordi Martí, reconeix que tancar un acord amb CiU serà complicat. L'equip de govern del municipi està format per ell i només dos regidors, en espera d'incorporar-ne un que supleixi Joan Font, que va dimitir a principis del mes passat. De fet, en aquest mandat han abandonat el grup d'IpSP tres regidors: a més de Roig i Font, a l'estiu va plegar Maria Gusó, que va ser substituïda per Dolors Ferrer.

En principi totes les baixes es van produir per desacords amb l'alcalde. Les desavinences van arribar al punt que Marisa Roig i Joan Font es van abstenir en la votació del pressupost d'aquest any. «Aquesta deslleialtat extrema, en qualsevol lloc hauria significat l'expulsió, perquè no votar un pressupost que també ells van elaborar va ser un greuge cap als seus companys. Aquí vam mirar de reconduir la situació», va explicar ahir l'alcalde, juntament amb els dos regidors que queden a l'equip de govern, Agustí Badosa i Dolors Ferrer.

Després de parlar de tota la gestió que han fet fins ara i dels projectes que faran fins al final del mandat, va llegir un comunicat en què analitzaven la situació política creada i va criticar l'aliança que han fet els grups de l'oposició, segons ell, «amb l'objectiu d'anar contra el govern i desgastar-lo, bloquejant l'acció». Desconeix si el PSC, CiU i l'exregidora d'IpSP presentaran una moció de censura i diu que les baixes de Font i Roig es van produir perquè «hi havia gent que no tenia clar el seu paper en el govern». Reconeix que va fer una aproximació amb el PSC, per buscar acords puntuals, i ara amb CiU, però diu que «les posicions són distants».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Tortosa municipalitzarà el pàrquing de la plaça Alfons XII

Tortosa

La CUP defensa “lleis que treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”

salt
unió europea

La CE aposta per tancar el procediment contra Polònia per l’estat de dret

barcelona
política

Una quinzena d’entitats demanen als partits compromís amb l’habitatge

barcelona
Política

El PSC guanyaria les eleccions, amb un empat tècnic entre Junts+ i ERC

barcelona
Rússia

Putin ordena maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona
Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

El PP anuncia una manifestació contra l’amnistia el 26 de maig a Madrid

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona