Reus Decideix inicia la campanya de vot anticipat per la consulta del 25 d'abril fent «pedagogia» als joves

S'ha constituït la junta electoral local, un òrgan que vetllarà pel «rigor» del referèndum

Els joves reusencs d'entre 16 i 18 anys podran votar per primera vegada –tot i que de manera excepcional–en la consulta popular sobre la independència el 25 d'abril, i Reus Decideix vol fer «pedagogia democràtica» amb els «futurs votants». Per això, bona part de la campanya per aconseguir el vot anticipat està centrada a captar la seva atenció, així com també de la població més gran–sobretot de les persones amb problemes de mobilitat–, ja que han demostrat que «hi estan interessats», segons va manifestar el coordinador, Xavier Plana. Avui, doncs, comencen una sèrie de contactes amb centres educatius i residències per promoure la participació, que es volen fer extensius als centres cívics i a altres institucions, com ara la universitat. La primera parada serà a la residència i centre de dia de gent gran Reus –al passeig Pere Mata–, i demà els voluntaris seran a l'escola PuigcerverÉs gairebé, doncs, una campanya porta a porta amb què també es vol arribar a tots els barris de la ciutat, i tot i que la coordinadora reconeix que «és llaminer» fer hipòtesis sobre els vots anticipats que es podrien aconseguir però no hi vol entrar, com més alt és el percentatge més elevada és la participació en el recompte final, segons Plana.

Col·legis electorals

De moment s'han adherit a la campanya una setantena d'entitats i ja hi ha 400 voluntaris, que treballen, entre altres objectius, per fixar els col·legis electorals. En aquest sentit es preveu que n'hi hagi entre 15 i 20, tot i que aquesta xifra depèn de la disponibilitat dels locals de les entitats i del fet que, a més, quedin ben repartits geogràficament.

Per evitar la duplicitat de vots, els que siguin anticipats es tancaran en un sobre on constarà el document d'identitat de la persona que ha emès el vot. D'aquesta manera, si el dia de la consulta aquesta persona vol tornar a votar, en el moment del recompte i quan s'hagi comprovat la papereta en el sistema informàtic, es descartarà el primer i es donarà prioritat al presencial.

Adhesions per internet

el punt

La plataforma Tarragona Decideix vol celebrar la consulta popular sobre la independència en l'onada que s'organitza pel pròxim mes de juny i per recollir adhesions potencia les noves tecnologies. En aquest sentit, es va obrir un grup a Facebook, però també hi ha disponibles altres eines, com un portal per recollir adhesions (http://tarragonadecideix.cat/adhesions), un altre per reclutar voluntaris (http://tarragonadecideix.cat/voluntaris) i un altre per recollir donacions (http://tarragonadecideix.cat/donacions). Tot, amb l'objectiu de recollir tantes col·laboracions com sigui possible per poder fer la consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Amnistiats dos manifestants i quatre mossos acusats d’agredir-los

barcelona
estats units

Biden aprofita el 4 de juliol per reiterar que continua en la cursa

barcelona
IRLANDA DEL NORD

El Sinn Féin guanya les generals mantenint els seus set escons

BARCELONA
judicial

El Suprem ja obre una porta a recórrer l’amnistia a Europa pel cas Tsunami

barcelona
judicial

La fiscalia demana al jutge Llarena que rectifiqui i amnistiï Puigdemont, Comín i Puig

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán desafia la UE i aterra a Moscou per parlar amb Putin

barcelona
estat espanyol

El jutge suspèn la declaració de Begoña Gómez i la torna a citar el 19 de juliol

barcelona
ESCÒCIA

L’SNP admet una derrota “molt perjudicial” per als plans d’un nou referèndum

BARCELONA
REGNE UNIT

Starmer celebra l’“inici del canvi” i Sunak assumeix la desfeta històrica dels ‘tories’

BARCELONA