opinió. Govern del grup Independents per Sant Pere

Una altra manera de fer política és possible

És curiós veure com la política municipal pot arribar a pervertir l'esperit de les coses. Encara que a gairebé ningú li agrada, som conscients que el sistema està muntat així i hom ja sap a què juga quan s'hi fica. Vagi per endavant que aquesta serà l'última vegada que com a equip de govern parlarem dels darrers esdeveniments i notícies aparegudes a la premsa.

Deixeu-nos només que fem una petita reflexió d'algunes qüestions que considerem fonamentals per entendre el trencaclosques.

En primer lloc, es digui el que es digui, encara que sembli que el paper ho aguanti tot, la realitat és tossuda i obstinada. Els membres de l'oposició de l'Ajuntament de Sant Pere Pescador, els grups municipals del PSC (tres regidors), CiU (un regidor), més una regidora no adscrita, fins fa poc membre de l'equip de govern, s'alien per ocupar un nou espai en la política municipal.

Si us som francs, s'agraeix que després de més de dos anys d'anades i vingudes constants, de desinformació interessada i de filtracions continuades per fi hi ha qui es decideix a definir-se obertament i a dir sense embuts el que pensa. És a dir, que es va equivocar a les eleccions anant amb l'equip de govern que encapçala l'actual alcalde, en Jordi Martí. Hi discrepem profundament, però ho considerem legítim. Les actuacions ja fa temps que responien a aquest canvi de posició. S'ha guanyat en transparència.

Arribats a aquest punt, fa la impressió que això obeeix a una estratègia de desgast que ve de lluny. A partir d'ara, es pretén bloquejar sistemàticament l'acció de govern quan i com convingui amb finalitats electoralistes i partidistes.

Tindrem tots plegats prou responsabilitat per tirar endavant els projectes que són d'interès per al poble i sobre els quals sempre hi ha hagut consens? Tant de bo. Des de l'equip de govern farem el possible per aconseguir-ho.

En segon lloc, pensem que en política la discrepància és bona –i fins i tot necessària– perquè ajuda a tenir presents el màxim d'opinions i punts de vista sobre la realitat i això ens permet a tots actuar de la millor manera possible. Ben diferent de la discrepància, però, són la calúmnia, la difamació i la deslleialtat, que afecten i impedeixen funcionar a qualsevol.

En tercer lloc, potser no totes les persones tenen clar què és l'interès públic i general ni saben gestionar-lo correctament. Molt probablement, per a alguns, l'atac personal, l'insult, les pressions, la política de fets consumats i l'amiguisme camuflat sota l'aparença de bones intencions –com el llop amb pell de xai– no són il·legals. Ara bé, per al nostre equip de govern són actituds inacceptables i, per sobre de tot, èticament i moralment no tenen cabuda en la forma que tenim d'entendre la gestió municipal. No tot s'hi val en política, no senyor.

En aquest context, no dubteu gens ni mica que totes i cadascuna de les decisions preses s'han basat, encertadament o desencertadament, en el que hem cregut millor per al municipi i els veïns.

Ja per acabar, el nostre és un projecte amb una idea de poble transversal i políticament plural. On allò que es valora per damunt de tot és el tracte proper, fer participar a tothom sense dogmatismes i sectarismes, la dedicació, l'honradesa i fer passar al davant el benestar de les persones, que sempre són el primer.

Aquestes han estat, són i seran les nostres credencials i la nostra carta de presentació mentre el grup Independents per Sant Pere Pescador-Acord Municipal governi. La recepta, la mateixa que alguns hem aplicat fins ara: treball, treball i treball per guanyar-nos la possibilitat de continuar treballant per a la gent, tirant endavant un projecte de progrés que inclou el relleu generacional i la vital transformació i modernització del poble i de l'Ajuntament.

La fermesa és la clau de la governabilitat.

Una vegada més, gràcies per la vostra confiança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona