Política

Dos dels tres regidors d’ERC a l’Escala abandonen el partit

Xavier Ballesta i Carles Carlà decideixen passar al grup mixt

Ho atribueixen a la “incapacitat” del partit per gestionar la crisi de les primàries

Xavier Ballesta, portaveu del grup, i Carles Carlà deixaran de ser regidors d’ERC a l’Escala i seguiran al consistori fins a final de mandat al grup mixt o com a regidors no adscrits. Amb aquesta decisió els dos edils volen posar de manifest el que qualifiquen d’incapacitat de la direcció regional i comarcal del partit per gestionar la crisi encetada per les primàries efectuades el 15 de juny passat.

En aquella votació Etna Estrems –tercera regidora del grup– va sortir escollida com a candidata d’ERC per a les pròximes eleccions municipals; Ballesta i Carlà, però, ho van impugnar denunciant que s’havien comès irregularitats en la convocatòria, i la comissió de garanties estatutàries del partit els va donar la raó al juliol, ratificant que aquelles primàries s’haurien de tornar a fer. Més de dos mesos després i constatant que no s’ha avançat ni es parla de fer noves primàries, els dos regidors han decidit fer el pas i deixar de representar el partit.

La setmana passada va tenir lloc una reunió entre representants de la regional i la comarcal del partit i els tres regidors. Van participar-hi sis persones amb l’objectiu d’acostar posicions per a una nova convocatòria de primàries però no es va arribar a cap acord. Ballesta i Carlà qüestionen que, si s’han evidenciat irregularitats, les persones responsables continuïn al capdavant de l’executiva local sense que hi hagi hagut cap assumpció de responsabilitat. Les irregularitats que van denunciar els dos regidors per impugnar aquelles primàries es basaven en la llista de persones cridades a votar, el sistema de votació i la convocatòria de l’assemblea, que –segons ells– hauria d’haver anat a càrrec de l’executiva, i en la vulneració de la llei de protecció de dades, entre altres coses.

Tot indica que la discrepància entre les parts no és de caràcter polític sinó més de caràcter personal, protagonismes i maneres d’actuar. Avui els dos regidors consideren que han perdut la confiança en aquestes persones i també en l’executiva regional del partit, que els hauria desaconsellat que impugnessin les primàries. En aquella última reunió el partit hauria optat per suspendre la secció local d’ERC de l’Escala i nomenar una comissió gestora provisional que no s’ha concretat.

“Lamentem el dany que s’ha causat al partit, a la militància i als votants, i més tenint en compte que feia set anys que s’estava treballant incansablement pel poble. Tant en Carles com jo treballarem per minimitzar els efectes a les persones que van confiar en nosaltres”, conclou el fins ara portaveu del grup.

LA DATA

15/06/18
En les primàries
per triar candidat d’ERC es va escollir Etna Estrems, però van ser impugnades i s’han de repetir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

L’Iran tria entre un moderat i un radical en la segona volta de les presidencials

barcelona
rússia

L’opositor rus Karà-Murzà ha estat traslladat a un hospital penitenciari

barcelona
parlament europeu

Vox abandona Meloni pel nou grup d’Orbán a l’Eurocambra

barcelona
guerra a gaza

Israel envia una delegació a Qatar per discutir la nova proposta de treva de Hamàs

barcelona
pròxim orient

Israel aprova la construcció de 5.295 habitatges a la Cisjordània ocupada

barcelona

L’Ajuntament reconeix la trajectòria de Jordi Orobitg i M. Antònia Batlle

LLORET DE MAR
política

Pujol i Mas s’afiliaran a JxCat i Diana Riba a ERC

barcelona
judicial

Amnistiats dos manifestants i quatre mossos acusats d’agredir-los

barcelona