Política

Llampaies tindrà la seva planta per eliminar nitrats

El municipi de Camallera camina pel camí de solucionar el problema de la potabilització amb aquesta obra, que començarà el primer terç del 2019

La canalització des del Fluvià ha d’esperar

La falta de potabilitat de l’aigua de l’aixeta en el nucli de Llampaies, al municipi de Camallera, és a punt de resoldre’s. Llampaies i Saus són dos del pobles del municipi de Camallera amb problemes de nitrats en l’aigua. De fet, el pou de Llampaies és un dels problemes. Ara s’acaben de posar a subhasta les obres d’implantació d’una planta de tractament d’eliminació de nitrats que s’instal·larà al costat de l’actual dipòsit d’aigua, just a l’altra banda de la carretera C-260, en la zona més enlairada del poble. El cost de les obres és de 95.803 euros, amb l’IVA inclòs, i la durada de les obres prevista és de dos mesos. Això fa que el problema dels nitrats es pugui resoldre en aquest mandat, segons augura l’actual alcalde, Esteve Gironès.

“Ara la solució provisional –explica– és portar aigua del pou de Camallera que no està contaminat i barrejar-la. Això no és cap problema fins que hi ha sequera. Llavors no hi havia aigua per tots.” Camallera va patir precisament un problema de falta d’aigua ara fa dos anys a causa de l’acumulació dels dos problemes. Gironès recorda que en aquell episodi el cost de portar aigua de fora va ser superior a 40.000 euros. El termini de presentació d’ofertes per fer les obres acaba el 8 de novembre, de manera que, d’aquí a poques setmanes, s’adjudicarà i ja es podria començar.

Les obres consistiran en la instal·lació d’una planta en continu de tractament d’eliminació de nitrats basada en la tecnologia de desnitrificació heterotròfica, a la sortida del dipòsit municipal de Llampaies. La purificació d’aquest pou permetrà de relaxar el flux d’aigua provinent del pou de Camallera, situat en el nucli de Lluena, que així podrà rebaixar x el nivell de nitrats del nucli de Saus mentre no hi hagi la solució definitiva. Aquesta solució es basa en la captació d’aigua d’un pou pròxim al Fluvià, un projecte que trepitja el municipi de Vilaür i que és en procés de replantejament.

LA XIFRA

42.000
euros.
Aquest és el cost que va assumir l’Ajuntament per portar aigua potable al poble ara fa dos anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries