Política

CiU veu massa excessos urbanístics a Tossa i vol una revisió del pla general

Troba “faraònic” un projecte de sanejament de l’equip de govern

El grup opositor força un ple, i l’alcaldessa els recorda que van avalar el POUM el 2015

El grup de CiU a Tossa de Mar considera que la gestió de l’equip de govern, de Tossa Unida (set regidors) i l’edil no adscrita Núria Serra, és poc curosa en urbanisme. CiU (cinc edils) veu massa excessos des del juny del 2015 i per això vol que es revisi el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). CiU ha forçat un ple extraordinari per a dilluns al migdia (a les dotze).

La regidora Àngela Cuatrecasas esmenta, entre altres coses, un projecte amb el qual les urbanitzacions de Martossa, Santa Maria de Llorell i Cala Llevadó deixarien d’abocar a mar i rieres per connectar-se a la depuradora municipal. El projecte s’hauria fet sense modificar el pla general, cosa que és imprescindible, afirma.

Cuatrecasas ha denunciat els fets a la direcció general d’Urbanisme de la Generalitat. Considera que és un projecte “desmesurat” i que no té en compte –diu– que la depuradora ja està gairebé al límit. Segons la regidora de CiU, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci de la Costa Brava haurien denegat el permís per ampliar la depuradora fins al 2020. És a dir, que el consistori no podria conduir l’abocament de les urbanitzacions fins a la depuradora.

La depuradora

L’alcaldessa, Gisela Saladich (TU), recorda que el pla general va ser aprovat el 2015 amb el vot favorable de CiU. Està en desacord en el fet d’haver de revisar el POUM “per tot el que ens va costar”. Admet que hi ha “errors”, però que no eren corregibles. Saladich explica que el consorci té l’encàrrec per estudiar l’ampliació de la depuradora.

A més, el projecte aprovat s’hauria tramitat seguint un reglament d’obres locals –diu Cuatrecasas–, quan el projecte està valorat inicialment en tres milions d’euros: “És un projecte faraònic i que passaria per terrenys del càmping Mas Vilas [fins a arribar a la depuradora].” L’estació de depuració és al parc de sa Riera.

A Santa Maria de Llorell, l’ACA “ja havia aprovat una depuradora per a la urbanització”, diu Cuatrecasas, que hi afegeix que hi ha projectat un hotel de 100 habitacions.

LA FRASE

Aquest projecte és faraònic. Passaria per terrenys d’un càmping i només bombaria el 4% de les aigües residuals de Tossa
Àngela Cuatrecasas
REGIDORA de ciu de Tossa de mar

L’alerta de SOS Costa Brava a Cala Morisca

Per Cuatrecasas, una de les modificacions del POUM permet que a cala Morisca s’hi construeixi més. Saladich diu que la construcció d’un hotel ja va ser inclosa en el POUM per un vell acord entre Telm Zaragoza i els naturalistes de Girona. “Si no el fan, el municipi els haurà de pagar. Ells ho poden fer.” L’entitat SOS Costa Brava ha alertat del projecte a la urbanització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.