Política

Tensa roda de premsa de Trump per comentar les eleccions parcials als EUA

El president qualifica de gran victòria la millora de resultats al Senat

El president s’embolica en una picabaralla amb periodistes contraris a les seves polítiques

Després d’una jornada electoral als Estats Units, en la qual els republicans han perdut el control de la Cambra de Representants, que després de vuit anys torna a mans dels demòcrates, el president Donald Trump, ha afrontat una roda de premsa en què, en alguns moments, se l’ha vist tens quan ha hagut de respondre a alguns periodistes de mitjans contraris a les seves polítiques.

Per començar, Trump ha tingut un posat irònic quan s’ha qüestionat pels resultats dels demòcrates. “No sé què se n’ha fet de la gran marea blava dels demòcrates. Hem aconseguit entre 2 i 4 senadors més”, ha dit. Trump també ha explicat que “els republicans controlem la majoria dels governadors”. Per això ha aprofitat per afirmar que “s’ha comprovat que els candidats a qui vaig donar suport han aconseguit un gran èxit”. Malgrat aquest optimisme, el cert és que els resultats d’aquests comicis parcials a la Cambra de Representants ha permès als representants demòcrates recuperar la majoria en aquesta cambra per primer cop en els últims vuit anys.

Ha estat en el moment en què el president ha donat pas al torn de preguntes dels representants dels mitjans de comunicació quan s’han produït alguns moments de tensió.

Qüestionat sobre el tema de la immigració, Trump ha contestat que “hi ha gent que travessa les nostres fronteres i no la podem ubicar al nostre país. Els demòcrates saben que hem de construir el mur”. El president ha afegit que “considero com una invasió la caravana que es dirigeix a la nostra frontera”. A partir d’aquest moment ha mantingut una picabaralla amb alguns periodistes als quals ha qualificat de maleducats en diverses ocasions i els ha retirat el torn per fer-li preguntes. “Ets una persona grossera i terrible. No hauries d’estar treballant per a la CNN”, li ha dit a un d’ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia