Ballesteros demana a Poblet que defensi la capitalitat de Tarragona

Per carta, l'insta a lluitar perquè es modifiqui el contingut de la llei de vegueries

Aquesta setmana s'inicia la tramitació parlamentària de la llei d'organització territorial de Catalunya, i avui mateix es coneixerà el dia i l'hora –possiblement serà el divendres que ve al matí– en què l'alcalde tarragoní s'adreçarà als diputats. Hi anirà amb la intenció de tornar a transmetre que Tarragona és capital i que ho ha de continuar sent –demanant que se suprimeixi el concepte de seu institucional– i que la denominació de la futura vegueria hauria de ser Tarragona, i no Camp de Tarragona.

Com que també està previst que hi intervingui el president de la Diputació, Josep Poblet, ahir mateix el màxim responsable municipal li va enviar una carta per demanar-li ajut. «M'adreço a tu convençut de la importància que les teves paraules tindran per tal de modificar els dos aspectes de l'actual text que han estat motiu de 5.044 al·legacions», escriu el batlle tarragoní, suggerint-li que defensi que Tarragona és la capital i també que el nom de la vegueria sigui de Tarragona, «de forma homòloga a la resta de capitals i amb l'aval de raons històriques, socials, jurídiques i econòmiques que estic segur que comparteixes». Ballesteros, que fins i tot qualifica Poblet de «futur veguer», considera que l'actuació de les paraules del màxim responsable de la Diputació «serien determinants per convèncer el Parlament de Catalunya de la raonabilitat dels dos canvis proposats». Per això Ballesteros també apel·la al seu sentiment de territori i li demana que es pronunciï «clarament, sobre el fet que el nom de les dues vegueries que han de dividir l'actual província siguin vegueria de les Terres de l'Ebre, per una banda, i vegueria de Tarragona, per l'altra». Josep Poblet, però, va evitar fer cap declaració al respecte, i fonts de la Diputació van expressar el malestar del president pel fet que la informació va arribar abans als mitjans de comunicació que no pas a ell mateix.

Camp de Tarragona, no

S.C

Ballesteros també explica a Poblet que donarà fe als diputats que «Camp de Tarragona no és actualment un nom de consens», donant a entendre que el seu pronunciament contrari a aquesta denominació serà clar i instant el president de l'ens que li faci costat: «Si el teu fos en la mateixa línia evitaríem la possibilitat de generar cap dubte al respecte.» El batlle tarragoní també troba indispensable el suport de Poblet per modificar el concepte de seu institucional pel de capital. «Et prego que tinguis l'amabilitat de manifestar-ho», reclama Ballesteros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La CUP defensa fer fora “les forces d’ocupació” de Sant Climent Sescebes

SANT CLIMENT SESCEBES
ONU

L’Assemblea General debat l’ampliació de l’estatus de Palestina

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA
política

El govern destina 50.000 euros a la rehabilitació de la Casa Macià a Prats de Molló

barcelona
VILABLAREIX

El ple municipal aprova una nova ordenança de civisme

VILABLAREIX
guerra europa

Rússia llança una ofensiva sobre la regió de Khàrkiv que obliga a evacuar diverses localitats

barcelona
tribunals

Petició de nul·litat d’actuacions en el cas dels CDR acusats de terrorisme

barcelona
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona